Púder Nélkül

2014.11.26. 13:10

Hat egyszerű lépés, a hatalmas szemekért

Hat egyszerű lépés, és máris jóval nagyobbnak tűnnek a szemeink. A sminkeléssel sokan éppen az ellenkező hatást érik el: Pusztai Fanni, lapunk szépségápolási tanácsadója elmondja, mire érdemes figyelni.

Mindenki szeretne időnként nagy babaszemeket, de emellett, ha egy nő sminkel, akkor is leginkább a szemét hangsúlyozza különböző erősségű kontúrokkal. Csak nagyon keveseknek, az igazán nagy szeműeknek áll jól az alsó vízvonal feketével való hangsúlyozása, ennek ellenére mégis sokan alkalmazzák, pedig ezzel egy dolgot lehet elérni, hogy minél kisebbnek tűnjön a szemünk. A megoldás a vízvonal fehérrel való hangsúlyozása. Ez optikailag olyan, mintha a szemgolyónk fehér területe nagyobb lenne: vagyis nagyobbnak látszik tőle a szemünk. A sötét kontúrnak pedig ezt a területet kell körülölelnie.

Sminkelés előtt még nem tűnik nagynak a szem, utána viszont már jóval nagyobb hatású.

Hat lépésben megmutatom, hogyan tudtok ti is olyan hatást elérni, amivel hatalmas szemeket varázsolhattok magatoknak.

1. Alapként egy világos szemhéjpúdert tegyünk fel a belső szemzugba, a szemhéjra, egészen a szemöldökig.

2. Majd jön a lényeg: a vízvonalat húzzuk ki puha, fehér szemceruzával. Ettől tűnik szemünk optikailag nagyobbnak, és egyben frissnek. Ha vörös valamiért a szemünk, szintén érdemes bevetni a fehér ceruzát.

A szemkontúr kihúzása. Pusztai Fanni mutatja meg a sminkelés lépéseit. Fotó: Unger Tamás

3. Ezután jöhet a kontúr: bár a cél a nagyítás, mégsem kell lemondanunk az erős szemkontúrról. Viszont fekete helyett választhatunk lágyabb sötét színeket: sötétbarnát, padlizsánlilát vagy sötétkéket. Most amúgy is ezek a színek a legtrendibbek. Vékonyan, kissé elsatírozva húzzuk ki a szemünket a felső szempilla tövében. Majd alul távolodjunk el picit a vízvonaltól és a szempilláktól. Bátran, a külső saroktól kezdjük el kihúzni a szemet a szemünk közepéig. A belső szemzugig már ne menjünk el, mert ezzel csak kicsinyítenénk a szemünket. Mindkét kontúrvonal esetében érdemes puha szemceruzát használni, majd a vonalat füstössé tenni, mert ezzel lágyítunk a kontúron. Ráadásul a nagyítás és a kiemelés egyszerre megvalósul.

4. A felső szemhéjunk hajlatának vonalában a szem sarka felé ferdén satírozva, egy közepesen sötét kontúrral harmonizáló színnel egy kis ecset segítségével finoman árnyékoljuk a szemet.

5. Jöjjön az elengedhetetlen szempillaspirál: felül legalább két rétegben, alul elég egy rétegben is.

6. Végül egy kis pirosító és lágy színű rúzs az erős szemsmink mellé, és készen is vagyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!