Púder Nélkül

2012.06.23. 04:11

Hogyan kell napozni nyáron?

Megfigyelték-e, hogy ugyan itt a nyár, és lehetne napozni is, sokan mégis maradnak a szoláriumnál, ott elég tíz perc egy adag barnuláshoz.

Bajdó Bettina

A szokásnak az időhiány is oka, hiszen van olyan életmód, amelynek során mindig kevés az idő, mindig rohanni kell valahová a halaszthatatlan élnivalók miatt.

Magosi Bea kozmetikust kérdeztük, mire kell vigyázni napozás és szoláriumozás közben. Megtudtuk: azoknak, akiknek sok anyajegye van vagy foltosodásra hajlamosak, egyáltalán nem ajánlott a szolárium. Ha bármelyik anyajegy fájdalmassá válik, növekedésnek indul, színe megváltozik, azonnal forduljon orvoshoz. Az UV-B sugarak felelősek a leégésért, az UV-A sugarak pedig a bőr öregedéséért. Pigmentfoltokat okozhat, ha tisztító kezelés, gyantázás vagy bőrgyógyászati műtétek után napozunk, bizonyos gyógyszerek is fényérzékenységet válthatnak ki. Napozás, szoláriumozás előtt minden esetben mossuk le a sminket, ne használjunk parfümöt, ne viseljünk ékszereket és gondoljunk a szem védelmére is. A külső ápolás mellett nagyon fontos a belső is, oda kell figyelni az étkezésre és a megfelelő folyadékbevitelre. A pigmentfoltokat sokkal könnyebb megelőzni, mint eltüntetni. Óvatosan, mértékletesen szabad napozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!