Púder Nélkül

2011.01.15. 06:47

Ica klasszikus értékrendet követ az öltözékeiben, nem az extrém divatot

Óvónőnek tanult Horváthné Farkas Ilona (45), aztán az élet úgy hozta, hogy üzletasszony legyen családi vállalkozásukban, ruhákkal foglalkozzék, és közben felnevelt két fiút.

Merklin Tímea

A 40-es évek a legszebbek - mondja - , egy csomó tapasztalata van már az embernek, ezért nem lép bele olyan csapdákba, mint harmincévesen. Viszont még aktív és fiatal, legalábbis én nem érzem a 45 évet. Pedig sokat dolgozom a férjemmel közös családi vállalkozásban,  reggeltől estig az üzletben vagyok, kertes házban lakunk Sében, így kertet művelek, és kutyákat gondozok. Két fiunk most már egyetemista: Zoltán 22, Balázs 19 éves. Húsz éve heti kétszer járok aerobicra Kámonba. Enélkül biztos nem így néznék ki. A mozgás beépült az életembe. Elvonási tüneteim vannak, ha valamiért nem mehetek. A fáradtság nem ok. Nem lehetek olyan lemerült, hogy  el ne mennék tornászni, mindig jobb közérzettel jövök ki, mint ahogy bementem, mindig frissebb vagyok.

Horváthné Farkas Ilona kihívásnak tekintette, mikor az óvónőség után ruhákkal kezdett foglalkozni, és a ruhák által emberekkel. Jól jött a pedagógia és a pszichológia, amit az óvónőképzőben tanult. Nagyon empatikus tud lenni, a legtöbben kikérik a véleményét, mi áll jól, mi nem. Például  tapintatosan felvetet a teltebb nővel a csőnaci után egy párhuzamos szárú nadrágot is, hogy maga lássa a tükörben, mi a helyzet.

Azt mondja, a nők hajlamosak sémák szerint gondolkodni: megszoktak dolgokat, azokat keresik, attól nem mernek eltérni. Sokan nem nézik a testarányaikat, ráfeledkeznek arra a testrészükre, amivel elégedetlenek. Pedig egy széles csípőhöz is lehet választani szép blúzt, ha megnézzük a vállméretet, és esetleg válltöméssel arányosítunk.
- Szeretem, mert kreatív munka, de sok alázat kell hozzá. Szeretem, ha jó a végeredmény, jók a visszajelzések, ez engem is továbblendít.  De csak akkor tudok hiteles lenni, ha őszinte vagyok.

Ica klasszikus értékrendet követ, nem az extrém divatot  a saját öltözékeiben is, az ajánlataiban is. Hord ő is tunikát leggingsszel, amit a fiatalok kedvelnek.


- A magánéletemben egy kicsit sportosabb lelkületű vagyok, de előnyös számomra a magassarkú, mert alacsony vagyok, ezért viselem. Szeretem a színeket, a türkiz kéket, nyáron  a pinket, sárgát, a fehéret, a mindennel variálható feketét. Jól áll nekem a V-kivágású, mert nyújtja a felsőtestemet és a nyakamat. Kedvelem a karcsúsított ingeket, rövid állású blúzokat, blézereket. Nekem például a térd fölött érő szoknya áll jól, most a hosszú nem is divat.

Ica nagy munkabírású nő, hisz a befektetett energiák megtérülésében.  A gyerekeit is így nevelte. Bika jegyű, tudatos nő, ragaszkodik az alap értékeihez, a tradíciókhoz.

Koktélruhák

Az idei szalagavatók trendi öltözéke a koktélruha: pántos vagy pánt nélküli, szaténból, taftból vagy elasztánnal kevert  anyagokból  feltétlenül azonos anyagú boleróval. Divat a kék minden árnyalata. Az idei új szín a tób, a szürke és a barna keveréke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!