Púder Nélkül

2011.05.25. 14:19

Így könnyebb a vasalás

Ha hadilábon állunk a vasalással, néhány egyszerű praktikával nem csak tökéletes élekét varázsolhatunk a nadrágokra, de felgyorsíthatjuk e kevéssé kedvelt házimunkát is.

Szabados Judit

Az első számú titok a ruhák nedvesen tartásában rejlik. A legegyszerűbb egy szórófejes flakonba vizet tölteni, és bespriccelni vele a ruhát. Jól  jön a gőzölős vasaló is, de nem minden esetben tesz csodát. Érdemes egy nedves törölközőt a vasalódeszkára teríteni, és ezen kifordítva vasalni a ruhát.

Jó szolgálatot tesz az alufólia is, mert a vasaló talpára ragadt szennyeződéseket könnyedén eltávolíthatjuk vele, másrészt, ha a deszka huzata alá sikerül applikálnunk, visszaveri a hőt, és nemcsak kevesebbszer kell végigmenni a ruhán, de alacsonyabb hőmérséklet is elég a végeredményhez.

Mindemellett pedig az élek vasalásánál is bevethető, ehhez egyenlő arányban keverjünk össze ecetet vízzel, töltsük a szórófejes flakonba, és vékony rétegben fújjuk be vele a ruhát vasalás előtt.

Ha az élek eltüntetésére vágyunk, mártsunk egy törlőkendőt a vizes-ecetes oldatba, majd terítsük a rongyot a felhajtás alá. 

Szerző: Szabados Judit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!