Púder Nélkül

2012.02.19. 12:26

Japán manikűr: szigorúan titkos, császári kiváltság

A különleges körömápoló eljárással császárnőnek érezhetjük magunkat, hiszen a méhviaszos japán manikűr sokáig csupán az arisztokrácia kiváltsága volt.

Kiss Anna

Télen nemcsak a bőrünk szenved a hidegtől, de a zord időjárást körmeink is megsínylik. Hajlamosak lesznek a kiszáradásra, gyengévé, töredezetté válnak. A sok nedvesség sem tesz jót, a víz hatására értékes tápanyagok, ásványi anyagok és vitaminok vesznek el körmünkből, amiket pótolni kell. Kesztyű használatával és egészséges táplálkozással megelőzhetőek a problémák, de érdemes olykor profi segítségét kérni, egy-egy jótékony manikűrt is kipróbálni. Ne várjunk hát körömszakadtáig!

A japán manikűrt a szigetországban már négyszáz éve alkalmazzák, nálunk viszont csak az elmúlt években kezdett elterjedni a méhviaszalapú kezelés.

– Ez a lehető legtermészetesebb módszer a körmök ápolására – tudtuk meg Tóth Veronika fodrász-manikűröstől. – Sok száz éve Japánban szigorúan titkos fegyver volt az arisztokrácia köreiben; a szép, fényes köröm a császárok megkülönböztető jelzése, a gazdagság jelképe volt.

A szigetország kultúrájának meghatározó része a természet, s azzal való harmonikus együttélés. A japán manikűr kiemeli a köröm természetadta szépségét, nem számít, hogy tökéletesen egészséges vagy roncsolt körmökről van szó.


– A kezelés első lépéseként elmattítjuk a felületet, hogy a hatóanyag jobban behatolhasson a rétegekbe, majd a méhviaszalapú pasztát eloszlatjuk a körmön, amit aztán szarvasbőr polírozóval beledolgozunk, amíg fényleni nem kezd. Végül, a speciális, felületlezáró port egy másik polírozóval a körömlemezbe zárjuk.

S az eredmény?

– Erősödik a köröm, több kezelés elteltével élénkül a színe, tartós fényréteg képződik a felületén. A japán manikűr hatóanyagai mindenféle vegyi anyagtól mentesek. A kezelést 2–4 hetente szükséges megismételni a köröm növekedésével együtemben.

A szakember végül elárul egy apró titkot is: otthoni használatra, utazáshoz lehet kapni kisebb japán manikűrszettet, ha valaki maga szeretné elvégezni a körömszépítést. 



Szerző: Kiss Anna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!