Púder Nélkül

2011.03.09. 12:47

JC/DC bizarr ruhái nem csak csontkollekcióknak

Jean-Charles de Castelbajac, művésznevén JC/DC az egyik legextrémebb francia divattervező, akinek a 2011/12-es őszi-téli kollekciója megdöbbentést keltett a Párizsi Divathéten.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Jean-Charles de Castelbajac sohasem követi a trendeket,  többnyire megdöbbenést kelt elképesztő ötleteivel, bizarr ruháival.

Első ránézésre egy-két ruhájáról azt gondolhatnánk, hordhatatlan darabok, amiket senki nem vásárolna meg, de hajmeresztő kreációit szívesen hordják például a feltűnési viszketegségben szenvedő sztárok, többek között Lady Gaga, Katy Perry vagy Beth Ditto.

Kollekcióiban gyakran megjelennek a Disney mesefigurái, mint például Bambi, Mickey egér és a Muppet show alakjai. 2011/2012-es őszi-téli kollekciójában pedig a pár éve feltűnt halálfejes motívumok uralkodnak. Ezekből szemezgettünk, s a fotókat nézegetve elképzelhető, hogy egy-két darabot bevállalnánk mi is - mondjuk egy jelmezes bálban...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!