Púder Nélkül

2011.01.19. 08:50

Julianne Moore az év aszonya: Hasty Pudding-díjat kap

Cambridge - Julianne Moore-nak ítélte oda a Harvard Egyetem nagy múltú színjátszótársulata idei Hasty Pudding-díját. Az év asszonya és az év férfija kitüntető címet a társulat tagjai adományozzák az általuk legjobbnak talált színészi teljesítményért.

MTI

A négyszeres Oscar-jelölt Moore január 27-én veheti át a jelképes pudingos edényt a szokásos tréfás felvonulás közepette. A harvardosok a színésznő tehetségén kívül - amely az indoklás szerint a filmvásznon és a Broadway színpadán egyaránt megmutatkozott - Moore-t mint sikeres gyermekkönyvírót is méltatták közleményükben.

Moore legutóbb a The Kids Are All Right című vígjátékban tűnt fel leszbikus szülőként Annette Benning oldalán, akinek kamasz gyermekei megkeresik spermadonor apjukat.

Tavaly Anne Hathaway és Justin Timberlake kapták a nevezetes pudingos edényt olyan nagy elődök nyomába lépve, mint Kathrine Hepburn, Lauren Bacall vagy Meryl Streep.

A Hasty Pudding Club 1795-ben alakult harvardi diákokból, akik kikötötték, hogy csak az lehet tag, aki minden találkozóra hoz egy adag kukoricakását. A társulat tagjai 1844 óta - a világháborúk idejének kivételével - minden évben színpadra állítottak egy diákszerző által írt vígjátékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!