Szombathely

2017.12.09. 15:00

Komfortosan minden helyzetben 

Már nem elképzelhetetlen az állandó kellemes közérzet. Magyarországon is elérhetők azok a fehérneműk és ruhadarabok, amelyek egy különleges technikának köszönhetően légáteresztőek.

VN

Török Dorottya és Bernáth Ágnes válogatás közben Fotó: Hornyák Emőke

 

Török Dorottya és Bernáth Ágnes válogatás közben
Fotó: Hornyák Emőke

Mindannyian szeretünk, vagy legalábbis szeretnénk minden élethelyzetben magabiztosak lenni. Ehhez elengedhetetlen, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben – és a bőrünknek is jól kell éreznie magát abban a ruhadarabban, amit viselünk. Bár nem látható mások számára, hogy milyen fehérnemű van rajtunk, az közvetlenül érintkezik a bőrünkkel, ha jó minőségű, vagyis jól szellőzik, akkor a közérzetünk is jobb. Rohanás a munkába, aztán az iskolába a gyerekért, sportolás, esetleg egy áttáncolt este, még ilyenkor is biztosíthatja a megfelelő komfortérzetet egy ideálisan légáteresztő anyag.

Az ilyen fehérneműk, alsóneműk, trikók, leggingsek, felsők minőségi alapanyagokból, a legújabb csúcstechnológiával készülnek, egy forgóhengeres kötőgéppel, így csak néhány ponton van szükség varrásra. A polyamide szövetszálak strapabíróbbak, kényelmesebbek, a színeket is jobban megőrzik, légáteresztők – a ruhák gyűrődésmentesek, és hosszú idő után is megtartják alakjukat. A nagy színválasztéknak köszönhetően feldobhatjuk velük a mindennapjainkat.

- Ugyanúgy kellemes az érintése, mint a pamutnak, és az anyag akár hidegvízben is mosható, antibakteriális és antiallergén, szerkezetéből adódóan nem tudnak rajta megtelepedni a bacilusok – magyarázza Horváth Takács Szabolcs, az egyik alsóruházat-gyártó cég képviselője.

A sportszeretőkre is gondoltak az innováció során.

- A sportruházati termékek olyan szövetekből készülnek, amelyek nem áznak át, szárazon tartják a bőrt, az izzadságot kiengedik és elpárologtatják. Szigetelésük még a gyapjúét is felülmúlja, állandó testhőmérsékletet biztosít viselőjüknek – mondja a szakértő. Ezek a darabok segítik a testhőmérséklet állandó szinten tartását, illetve a légzés, a pulzusszám és az izmok tejsav-koncentrációjának stabilitását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!