Púder Nélkül

2010.09.14. 13:33

Lakberendezési tippek egy feng shui szakértőtől

Bizonyos kiegészítők pozitív energiával töltik meg a lakást, mások pedig épp ellenkezőleg hatnak. A feng-shui segítségével egyensúlyba hozhatjuk a chi-t mely boldogságot és harmóniát hoz életünkbe – állítják a kínai tudomány művelői. Lakberendezési tippekről Kurali Ildikó feng shui szakértőt kérdeztük.

Szabados Judit

A többezer éves múltra visszatekintő feng shui a térrendezés művészete, szószerinti jelentése szél és víz. Elmélete – kissé leegyszerűsítve - azon alapszik, hogy minden összefügg mindennel és minden hatással van mindenre. Vagyis, ha a Feng Shui alkalmazásával sikerül lakókörnyezetünket a természettel összhangban kialakítani, akkor annyi plusz energiát nyerünk, amely hozzásegít, hogy megvalósítsuk álmainkat, legyen az akár a család, az egészség, a párkapcsolat, a karrier, a gazdagság vagy a siker területén.

- Azt, hogy az elmélet működik, a színelmélettel és az elemek közötti viszonyokkal lehet leginkább bizonyítani – véli a szakértő.
A bágua térképpel – mely tulajdonképpen egy energetikai alaprajz, megállapítható, hogy a lakás mely területének átrendezésével hogyan hathatunk az életünkre. Tanácsokat kaphatunk a színek és az anyagok használatára, de megjelöli bizonyos bútorok helyét is – így – ha betartjuk az alapelveket - az egyetemes energia, vagyis a chi szabadon áramolhat a lakásban, erősítve életterünket, pozitív energiával megtöltve a helységeket.

- Egyébként is érezzük, hogy huzatban, vagy az ajtónak háttal nem szívesen foglalunk helyet. Bátran hallgathatunk a megérzéseinkre a feng shui-ban is – mondja a szakértő. Érezni fogjuk, hogy mi hat ránk támogatóan, és mi az, ami negatív érzetet kelt.

Csökkenthető a felesleges idegeskedés, a stressz, minőségileg változhat anyagi helyzetünk, javíthatunk egészségi állapotunkon, párkapcsolatunkon, sok éve húzódó, döntésképtelen helyzetek oldódhatnak meg a környezetünk megváltoztatásával – ígérik a szakértők.

A kínai hiedelmek és babonák szerint szerencsét hoznak különböző festmények, szobrok, kerámiák, dísz-és használati tárgyak, ha a megfelelő helyre tesszük őket.
- A vitorlás hajó a karrierre hat pozitívan, boldog, egészséges utazást szimbolizál az élet tengerén, de fontos a megfelelő elhelyezés, ügyeljünk arra, hogy az orra ne kifelé nézzen, mert így kiúszhat a szerencse a lakásból – mondja a feng shui szakértő.

- Érdemes háromlábú pénzes békát elhelyezni a bejárati ajtó mellett, - szájában pénzérmével, - mely gazdagságot hozhat. A delfinpárt ábrázoló vagy lovas szobrok, szív alakú tárgyak a párkapcsolatra hatnak pozitívan, míg a szélcsengők és a kristálygolyók területerősítők.

A kínai hármas pénzérmék anyagi helyzetünkre hatnak pozitívan, csak helyezzük őket  a pénztárcánkba. A tükrökkel viszont bánjunk óvatosan – javasolja a szakértő. A hálószobában ne rakjuk olyan helyre, ahol látjuk benne magunkat az ágyból, ne használjunk mozaiktükröt, hisz ez stresszt idézhet elő, mérete legyen mindig akkora, hogy kényelmesen lássuk benne magunkat.

Tartsuk viszont szemlőtt, - ha épp bosszankodnánk, hogy nem válik be a módszer - hogy a kínaiaknál a szerencse nem feltétlenül anyagi jólétet és gazdagságot jelent, hanem a hosszú, boldog élet lehetőségét, hírnevet, megbecsülést és tekintélyt.

Azért ügyeljünk rá, hogy lakásunk ne változzon vásári bazárrá, vagy kirakattá, hisz a lényeg, hogy jól érezzük magunkat otthonunkban, feltöltődjünk energiával és képesek legyünk pihenni és megújulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!