Púder Nélkül

2011.06.06. 05:26

Lételeme a víz: a szörfszerelem tíz éve tart

Detre Diána vidám, nyitott, közvetlen, rendkívül eltökélt és nyughatatlan embernek írja le magát. Olyannak, akinek lételeme a vad természet meghódítása.

Szabó Zsuzsanna

- Megrögzötten dolgozom álmaim megvalósításán, ami állandó kihívást jelent.
Saját bevallása szerint nehezére esik az egy helyben maradás. Amit egyszer a fejébe vesz, azt véghezviszi, ha kell, tűzön-vízen át. Mint mondja, ebből a konokságból sokszor adódnak kellemetlenségei az életben. De, úgy véli, megéri.
 
Gyermekkorától fogva természetes volt számára a sportolás, imádott mozogni és a szabadban lenni. Számos sportágat kipróbált, de egyik sem fogta meg annyira, hogy három évnél tovább űzze. Bár édesapja máig az egyetlen olyan magyar vitorlázó, aki olimpiai érmet szerzett (Moszkva 1980, repülő hollandi hajóosztályban bronzérem), sosem akarta, hogy a nyomdokaiba lépjen. Sohasem erőltette a vitorlázást. Helyette jött a szörfszerelem, ami közel tíz éve tart. 
 

Mint mondja, ez a sportág egy egészen más dimenziót jelent számára. Megtalálta benne mindazt, ami fontos, és élvezetes számára; napfény, szél, víz, utazás.
- A természet legvadabb elemeinek megszelídítése egészen különleges kihívás, amely élményt semmilyen más sportág vagy tevékenység nem tud visszaadni.
 
Korábban a Kenese Marina Port versenyzője volt, most a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) színeiben versenyez. Jelenleg külföldön tartozkódik, május eleje óta francia és spanyolországi helyszíneken készül a következő nagy megmérettetésre, a júniusi világkupára. Sokféle érdekes és képtelen helyszínen megfordult már. Versenyzett már 2500 méter magasan fekvő gleccsertavon, de háborgó, viharos tengeren is. Furcsa, de az alaptudást mégis a mi kis szeszélyes tavunkon, a Balatonon sajátította el.
 
- A Balaton egy nagyon izgalmas, olykor kifejezetten nehéz terep. Sok külföldi nagymenő elvérzett már itt, mivel nagyon sajátos szélviszonyok uralkodnak.
 
A rengeteg utazás, szinte már lételemévé vált. Amellett, hogy fárasztó, a leghatékonyabban egy repülő út során tud relaxálni, bámulni ki az ablakon, kellemes zenét hallgatva, a látványt élvezve.
- Fent a magasban, az internettől, telefontól, sms-től elszakítva - ha csak pár órára is  nyugi van, ami a landolást követően azonnal megváltozik és folytatódik a rohanás, a szervezés, a versenyzés.

Amikor végre itthon van, akkor a barátaival tölti a szabadidejét. Barátnőivel a laza, csajos, hajnalig tartó "dumcsizós" estékre is mindenképp szüksége van a teljességhez.

És ha már csajos dolgok. Alapvetően a sportos elegancia híve, a hétköznapokon viszont szeret nőiesebben öltözködni, de a sportosság ekkor is meghatározó. Szívesen visel elegáns holmikat is, hozzá teszi, jó érzés néha levetni a beach-ruházatot és átváltozni igazi nővé.

- Néha azért meggyűlik a bajom a magas sarkú viselettel, mivel a munkaruházatomhoz nem tartozik cipő. Nagyra becsülöm azon hölgytársaimat, akik képesek hosszas órákat nap, mint nap ebben eltölteni. 
 
Dia az a típusú nő, aki szeret boltokban nézelődni, de ritkán vásárol meg valamit. Ám, ha megtörténik a szerelem első látásra, akkor biztosan magával viszi, legyen szó egy márkásabb vagy akár egy "no name" ruhadarabról.
Ha már annyit utazik, rátérünk a tapasztalatokra is.
 
- Nem találkoztam túl sok negatív véleménnyel a magyarokkal kapcsolatosan. A legtöbben  már hallották, hogy a magyar nők a legszebbek. Ez mindig büszkeséggel tölt el. Viszont sajnos az is igaz, általában a szép nőkön, a gulyáslevesen és a pálinkán kívül túl sok érdemi információjuk nincs rólunk. Minden esetre próbálom bővíteni ez emberek tudását kis hazánkról.
 
- Sokan a világvégét várják 2012-re. Számomra egy komoly munka lezárása és  új fejezet kezdetét jelenti, amibe beletartozik a gyerek és a munka is.

 

Második diplomája a sporthoz kötné

Dia 2007-ben diplomázott a Budapesti Kommunikációs Főiskola üzleti kommunikátor szakán, majd a Semmelweis egyetem edzőképző szakát kezdte el. Imád szabadban lenni, kirándulni, várost nézni. Hobbija a lovaglás, zene, mozi, tánc, de a sok külföldön töltött idő miatt lassan a barátaival való találkozást is ide sorolja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!