Púder Nélkül

2012.04.17. 10:28

Már nem a mellimplantátum a menő

Egyre több amerikai kér állimplantátumot.

MTI/AFP

Az áll formáját jellegzetesebbé tévő kozmetikai műtét népszerűsége növekedett tavaly a legnagyobb arányban férfiaknál és nőknél is - közölték jelentésükben az amerikai plasztikai sebészek.

Az Amerikai Plasztikai Sebészek Társaságának (ASPS) közleménye megállapította, hogy az állimplantátumok különösen a 40 év felettiek körében népszerűek. 2011-ben 10 593 férfi végeztette el azt a beavatkozást, amely 76 százalékkal több a megelőző évi számnál, a nőknél pedig 66 százalékos emelkedéssel érték el a 10 087-es műtéti számot tavaly.

"Az áll alatti rész és az állkapocs vonala az elsők között van, ahol az öregedés jelei megjelennek. Az emberek az állfeltöltésre a fiatalos kinézet helyreállításaként tekintenek, hasonlóan az arcfelvarráshoz vagy a szemhéj felvarrásához" - mondta Malcolm Roth, az ASPS elnöke.

"Tudjuk, hogy egyre több ember látja magát videochat (számítógépes beszélgetés) közben, eközben észrevehetik, hogy állvonaluk már nem olyan éles, mint szeretnék" - ad egy lehetséges magyarázatot Roth.

2010 és 2011 között 49 százalékkal emelkedett az ajakfeltöltések száma, 47 százalékkal az arcimplantátumoké, öt százalékkal az arcfelvarrásoké az Egyesült Államokban.

A legnépszerűbb plasztikai beavatkozás továbbra is a mellnagyobbítás maradt, 307 ezer ilyen műtétet végeztek el 2011-ben az országban, négy százalékkal többet, mint a megelőző évben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!