Púder Nélkül

2011.09.22. 11:58

Mária Nagyi blogja: kis biciklivel a parkban

Ott, ahol a Gyöngyös patak kanyarog, a park egyik zugában igazi mesebeli, békebeli világ rejtőzködik. A nagy fák árnyékában csendesen üldögélnek a nagymamák, a hinták nyikorgása is zenének tűnik, finom gyerekhangok hallatszanak.

FM Nagyi

"Nincs lárma, nincs sokadalom, az elhaladó buszok mormogását a park fái szűrik. Itt még a Savaria napok okozta vidám felpezsdülés, vagy a dobpergés is csak a távoli világ zaja. A mini utcákban mini jelző lámpák fénye villog. Ifjú biciklisták hajtanak, tanulják a közlekedést. Nagypapa korú, kedves úr áll a legkülönbözőbb fajtájú és nagyságú biciklivel teli garázs ajtajában. Szívélyesen fogadja a kis vendégeket, segít biciklit választani, ha kell igazít az ülés magasságán. Nem szól, de figyeli a rendet. Ha netalán  baleset történik, a garázs mélyén lévő, de tiszta vízcsapnál előkerül a fertőtlenítőszer, a megnyugtató szó, és elsősegélyre kerül sor. A szép mesének  szép valóság a vége: a biciklik mind megtalálják a visszautat a garázsba, és a közhasználatú járművek kivétel nélkül a helyükre kerülnek. Aki nem hiszi, járjon utána."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!