Púder Nélkül

2010.10.27. 10:52

Mi legyen a ruha alatt?

Szexis párduc, klasszikus fekete, bohókás színes, push-up vagy inkább sportos? Női dilemmák ezek, melyek azonban a férfiakat sem hagyják hidegen.

Balog Eszter

Október közepén a zalaszentgróti Ibiza Clubban tartott bemutatót az egyik fehérnemű-forgalmazó cég arról, mi is a trend manapság a ruha alatt. Nos a fotókat elnézve voltaképpen minden alkatú hölgy talál kedvére való összeállítást az aktuális kínálatból. A karcsú csípőre falatnyi tangák simulhatnak, de hódít a short is, mely előnyös viselet a Jennifer Lopez-féle domborulatokkal megáldott hölgyeknek.

Napjaink tervezői pedig mindenkire gondolnak, hiszen a sportos fazontól az igazán forró, férfivadító éjszakai viseletig mindenre ad variációt a divat, külön szem előtt tartva, hogy a sportos, laza alsók is szexisek legyenek. A örök hódító, a push-up - amellett, hogy emeli a mellet, s vonzza a férfiszemet - , a kicsitől a nagyig szinte minden mellméretre ajánlott, hiszen szexi, kerek formát és vonzó dekoltázst ad. Túl nagy mellek esetében viszont célszerű magas fazonú, zártabb melltartót választani, mely nem hagyja ”ringani” a mellek szabadon eső részét, s mindemellett jó, ha a pánt is vastagabb a megszokott 1-2 cm-esnél, mivel egyrészt fixebb tartást ad, másrészt nem vágja a váll érzékeny bőrét.

Manapság a háromszög fazon is dívik, ám ez inkább a kismellű lányok viselete. Esetükben ajánlottabb a szivacsos változatot választani, ami megemeli, kigömbölyíti, s persze kicsit meg is nagyítja a melleket. A lenge, áttetsző anyagú, szivacs nélküli fazon inkább a közepes mellmérettel rendelkező hölgyeknek áll jól. A háromszög alakú cicifix ek készülhetnek nyakpántos verzióval is, mely a váll nélküli nyári-, illetve báliruhákhoz előnyös.

A hagyományos trikók mellett a kombiné fazonok számtalan változattal szerelnek a palettán. Mindkét fazon készülhet melltartóbetéttel, ám mivel a legtöbbnek nincs hátsó kapcsa, így nem mindig passzolnak pontosan, ami zavaró lehet. Pedig ”szépségük” mellett gyakorlati hasznuk is van: a hidegben védik a derekat.  A nagyobb domborulatokkal megáldott hölgyeknek célszerűbb a melltartóval egybekötött fazont választani a hagyományos, elasztikus trikókkal szemben, mivel azok lenyomják a mellet, ám a kisebb mérettel rendelkezők  bátran választhatnak egy sportos trikót vagy egy mellvarrásos kombinét.

És hogy mi a kicsi, a közepes és a nagy mell? Hát azt (férfi)embere válogatja

 

A bemutató modelljei Béres Anett, Kustánczi Lia, Márkos Réka és Kaposi Eszter voltak. További képek itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!