Púder Nélkül

2011.02.08. 15:13

Nagy zenész kicsi lakása, tele Jóbarátokkal

Nem egy Beverly Hills-i luxuslakás – invitál mosolyogva budapesti otthonába Sidlovics Gábor, vagyis Sidi, a Zanzibar együttes gitárosa. Pici lakás, viszont annál barátságosabb és egyedibb, ahol helyet kaptak a gitáros Jóbarátok-relikviái is.

Szabados Judit

Öt éve lakunk itt a feleségemmel, próbáltuk barátságosan berendezni. Most kisebb átalakítás lesz, hisz érkezik az utód – mondja büszkén. A másfél szobás lakást maguk rendezték be, a mozaikcsempét barátok segítségével rakták, a hálószoba falazásában Rita, az együttes énekese is segített.

A nappali, a konyha és a dolgozósarok egy légtér, a szoba közepén boxzsák lóg a plafonról. Itt zajlik az élet, míg Sidi a bokszzsákot püföli, felesége főz, vagy épp dolgoznak, két számítógépnél, egymás mellett. Forgószék helyett fitball kapott helyet a gépnél.

A tévé feletti polcon dvd-k, nagy összegben fogadnánk, hogy egy rockzenekar nagydarab bőrszerkós gitárosa akciófilmeket néz, a Rambo és a Rocky összes sorakozik a polcon. Ehelyett Miért éppen Alaszka, Született feleségek, és Joey néz velünk farkasszemet a polcról. A barátságos kis lakásban a gitárokon és az erősítőn kívül semmi sem utal arra, hogy egy rockzenész otthonában járnánk.

- A kanapé a kedvencem, ha egyedül vagyok itthon, még itt is alszom. Ez nekem a béke szigete, a dalszövegek is rendre itt születnek meg. A haverok is szeretnek ide járni, ha bulit szervezünk, szinte mindig úgy alakul, hogy itt kötünk ki. Nálatok olyan jó – mondják mindig.


Szerencsére a házban fiatalok laknak, nem zavarja őket a zenélés, a demókat is itt szoktuk felvenni. Egyszer viszont kisebb galiba történt, nem vettük észre, hogy nyitva maradt az ablak. Rita már tizedszerre énekelte fel az Ádám keresi Évát című számunkat - amelyből azóta igazi sláger lett - majd mikor abbahagyta, a szomszédos teraszon a srácok rákezdtek, fejből elénekelték a komplett dalt, amit még mi is csak kottából vettünk fel – meséli nevetve Gábor. Soha nem jelezte senki, hogy zavarná a gitározás, vagy a zenélés, jól megvagyunk a szomszédokkal, mi is elnézzük nekik a hajnalig elhúzódó bulikat.

A lakás tele van Jóbarátok-relikviákkal, Sidi és felesége is a sorozat rajongói. – Ezzel kelünk, ezzel fekszünk, mondja Gábor. A Jóbarátok-lemez van bekészítve a dvd lejátszóba is, a hálószobában nincs is más DVD. Ismerünk már minden poént, minden élethelyzetre van egy gegünk – meséli. Igyekeznek ezzel nem őrületbe kergetni a barátokat, de a poénok kimondatlanul is az eszükbe jutnak, összenéznek és nevetnek. A polcon a díszdobozos DVD, az asztalon Friends társasjáték, a falon pedig, a „fő helyen” bekeretezve a hatalmas kép, ami a sorozatban is szerepel. – A legjobban eltalált ajándék volt, amit valaha is adtam a feleségemnek – mondja.

Eklektikus, ugyanakkor vidám és praktikus otthont rendeztek be maguknak, tele személyes tárgyakkal, apróságokkal, képekkel. Szeretnek itt élni, de mégsem terveznek hosszú távra. Ha tovább gyarapodik a család, költözni fognak – mondja Sidi.

Sidi pár évvel ezelőtt bejutott a Joey című sorozat forgatására is. – Publikus forgatások, borzasztó egyszerű bekerülni, csak regisztrálni kell. Elképesztő élmény volt, bár kicsit furcsán mutattam a kisgyerekes családok között raszta hajjal, tetoválásokkal, bőrruhában. A szpíker rögtön kiszúrt, feladatot is kaptam, magyarul kellett mondanom egy mondatot. Ezt pedig akkora taps követte, amit még életemben nem kaptam – meséli nevetve. A forgatás 6-7 órán át tartott, ebből lett egy 21 perces rész.

Szerző: Szabados Judit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!