Púder Nélkül

2011.10.01. 14:22

Ne adjuk meg az esélyt a ráncoknak!

Dédelgetjük még a nyári élményeket, jó érzéssel szemléljük napbarnított bőrünket, ám, ha nem vigyázunk, az elmúlt hónapok káros hatása mutatkozik inkább az arcunkon (is).

Péter Gyöngyi

A forró nyári hónapokban az erős napsugárzás, a meleg szél, a tengervíz vagy akár   az uszodák, strandok vize is  kifejtette hatását, ám  amellett, hogy mindez üdítően hatott a lelkünkre, hangulatunkra, alaposan igénybe vette a bőrünket, mondta elöljáróban Németh Noémi, zalaegerszegi mesterkozmetikus.  Hozzátette, ráadásul hamarosan  a hideg sanyargatja majd testünk kültakaróját. Éppen ezért ősszel különösen nagy gondot kell fordítani a bőrápolásra.

- Nemcsak az arcra, de a teljes testfelületre ráfér az ápoló kezelés. A túlzásba vitt napfürdőzés eredménye a korai öregedési folyamatok felgyorsulása, és ezekben a hetekben ez mindenki előtt nyilvánvalóvá válik. Ilyenkor sokkal szárazabb, rugalmatlanabb, húzódik a bőr és amikor a barna szín lekopik, mindenki fáradtabbnak, ráncosabbnak érzi az arcbőrét - folytatta a szakember.  -A legfontosabb feladat tehát a regenerálás, ennek az első lépése, hogy megszabaduljunk az elhalt hámsejtektől, a felrakódott fölösleges hámtól. Erre többféle módszer is van, a legalapvetőbb a peelingezés. Otthon, házilag készített peelingekkel is leradírozhatjuk az arcunkat, illetve az egész testfelületünket, de természetesen csak a bőr megfelelő tisztítását, tonizálását követően. Az, aki szeretné szakember segítségét igénybe venni,  tegye minél előbb, még a hideg időjárás beköszönte előtt. A kozmetikus egy  általános arckezelés során alaposan leradírozza, utána ultrahangos hatóanyag-bevitellel vagy masszírozással pedig regenerálja az arcbőrt.

Léteznek olyan kozmetikai eljárások, melyeket máskor nem végezhetnek el a szakemberek, ám az ősz, a kevésbé napfényes időszak éppen ideális ezek bevetéséhez. Azok a hölgyek és urak, akik az elkövetkező hetekben, hónapokban vállalkoznak a kúrák valamelyikére, a tavaszt minden bizonnyal üde, egyenletesebb felszínű, jobb állagú és minőségű bőrrel várhatják.

- Az egyik ilyenkor alkalmazható kezelés a glikolsavas bőrhámlasztás. Ezt kúraszerűen végezzük el, ami öt-hat alkalmat jelent. Lényege, hogy az otthon használatos szerek, krémek segítségével együtt az eljárás során lehámlasztjuk a bőr fölső rétegét, ami által az egészen felfrissül  - említette tájékoztatásképpen Németh Noémi.  -A másik ilyenkor igénybe vehető kezelés a mikrodermabrázió. Tulajdonképpen az eljárás során mikrodermabráziós kristállyal csiszoljuk le a fölső hámréteget. Ennek sejtmegújító hatása van, serkenti a kollagéntermelést és, ami nagyon fontos ilyenkor, ránctalanít, halványítja a nyáron megszerzett pigmentfoltokat. A harmadik módszer a tű nélküli mezoterápia. Aki fél a tűtől, annak bátran ajánlom, mert a hatóanyagok ugyanolyan mélyre jutnak a beavatkozás során, mintha azokat tűvel fecskendeznénk a bőrbe. Tökéletesen regenerálja az arcbőrt. Ez is kúraszerűen ideális. A kezeléssorozat után telt, kisimult arc néz vissza ránk a tükörből.

Fontos, hogy a nyáron elveszített víz- és zsírtartalmat pótoljuk, ehhez olyan természetes hatóanyagú arckrémet válasszunk, mely A-, C-, E- és K-vitaminban gazdag. Érdemes kozmetikus tanácsát is kikérni, ő pontosan meghatározza, milyen az adott bőrnek megfelelő, ideális arckrém.

Az nem elég, ha csak kozmetikai kezelésekre támaszkodunk, az sem mindegy, mit eszünk. Ilyenkor, kora  ősszel még rengeteg friss gyümölcs, zöldség áll a rendelkezésünkre, ne feledkezzünk meg tehát a belső vitaminpótlásról sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!