Púder Nélkül

2016.12.02. 15:15

Nem is gondolná, mennyi lehetőséget rejt a nagytakarítás

Szombathely - Bár a karácsony rengeteg szép pillanatot tartogat számunkra, a nőket mégis hatalmába keríti két rémálom az ünnep közeledtével: a nagytakarítás gondolata és hogy annyi a diétának.

Vadas Krisztina

A minap Halmai Dóra személyi edzővel beszélgettünk, amikor szintén felvetődtek ezek a kérdések. Elmosolyodott és annyit kérdezett: miért élnénk meg tragédiaként mindkettőt, ha kombinálva profitálhatunk is belőle? Bizony, hölgyek, a nagytakarítás igenis lehet hasznos, és nem csak azért, mert így szép, tiszta otthonban fogadhatjuk a vendégeket. Ha egy kis pluszt csempészünk bele, edzésnek is kiváló elfoglaltság. Így még vonalainkra is vigyázhatunk, tehát a finom vacsoráról sem kell lemondani. Dóra szuper tippeket is adott, hogyan válhat a nagytakarítás mókás mozgásformává. Megjegyezzük: a férfiaknak sem kell elmenekülniük otthonról, nyugodtan bekapcsolódhatnak!

ÍGY LESZ FESZES, KEREK A POPSI!

Ehhez a gyakorlathoz semmi másra nem lesz szükség, mint magunkra és két portörlő rongyra. Feküdjünk hanyatt a földre, tegyük talpaink alá a két rongyot. A gyakorlat négy ütemben zajlik: először emeljük meg a csípőnket, majd toljuk előre a talpainkat. A harmadik ütemben húzzuk vissza, a negyedikben pedig engedjük vissza a csípőt a talajra. Fontos, hogy a farizom végig legyen megfeszítve. Hússzor ismételjük meg ezt a gyakorlatot - nem csak a popsi lesz feszes, de a padló is csillogni fog.

Halmai Dóri igazi nő és sportember: a két énjének feladatait könnyedén szórakozássá változtatja Fotó: Unger Tamás

LAPOS HAS A SZŰK RUHA ALATT

Egy egyszerű gyakorlattal feszes hasizmokat varázsolhatunk magunknak. Először is helyezkedjünk fekvőtámasz pozícióba, mindkét lábunkkal egy rongyon álljunk. A hasizom legyen megfeszítve, és lassan húzzuk be szinte teljesen nyújtva a lábainkat, majd toljuk vissza. Ezt a gyakorlatot 15-ször ismételjük egymás után.

SZEXI LÁBVILLANTÁS

Ki ne venné fel szívesen a szilveszteri partiba a legszexibb rövid ruháját? A combok edzésére tökéletesen alkalmas gyakorlat a féllábas guggolás. Itt a bal lábunk fixen legyen a talajon guggolásban, figyelve arra, hogy a térd ne menjen a lábfej elé. A jobb talpunk alá pedig tegyünk törlőkendőt, és csúsztassuk ki oldalra, majd húzzuk vissza. 15-ször ismételjük, majd a bal lábbal is szintén 15-ször végezzük el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!