Púder Nélkül

2010.06.15. 11:13

Nők figyelem! 5 túlélési tipp a foci vb idejére

Útmutatók segítik az olasz nőket, miként élhetik túl a labdarúgó-világbajnokságot. A férfi a vb alatt ugyanis süket, néma és vak, egyedül azért nyitja ki a száját, hogy enni kérjen, nem nyit ajtót, nem veszi fel a telefont és a gyereksírást sem hallja meg.

MTI

1. A férfiak szemszögéből, női öniróniával készült egyik írás szerint a legelső szabály az, hogy a nők legalább ilyenkor olvassanak sportújságot, máskülönben ne panaszkodjanak arra, hogy a férfiak nem tudnak miről beszélni velük.

2. A tévé a torna alatt kizárólag a férfié, ha a nőnek muszáj a képernyő előtt áthaladni, várja ki a szünetet.

3. A vb idején a nő ne szüljön, ne akarjon férjhez menni.

4. A férfi a vb alatt süket, néma és vak, egyedül azért nyitja ki a száját, hogy enni kérjen, nem nyit ajtót, nem veszi fel a telefont és a gyereksírást sem hallja meg. A hűtőszekrényt viszont sörrel tele szereti.

5. Nők figyelem! A vb alatt tilosak az alábbi mondatok: "ne vedd a szívedre, drágám, ez csak játék", "nem baj, ha vesztettünk, majd legközelebb mi győzünk". Tilos a helyzet tévés ismétlésénél azt kiáltani, hogy "ezt már láttuk", és válóok lehet a "hála az égnek, vb csak minden negyedik évben van" női megjegyzés is.


A szurkoló férjjel "megáldott" asszonyoknak szóló recept szerint a nők örüljenek annak, hogy a meccsek alatt üresek az utcák, nincsen forgalmi dugó, oda mehetnek a barátnőikkel, ahova akarnak, és a párjuk sem piszkálja őket, ha nincsen vacsora. A vb alatt a nők végre eljárhatnak sportolni vagy rendbe rakhatják a lakás titkos szegleteit. A Pianeta Donna (Nőbolygó) hölgyeknek szóló olasz internetes honlap pszichológusa szerint a lényeg az, hogy a nő ne éppen a labdarúgó-vb alatt akarja, hogy a férfi törődjék vele, főleg ne a nyolcaddöntőktől kezdve.
   
A honlap felmérése szerint Itáliában a nők többségének a labdarúgás nem több 22, gatyában futkározó férfinál, és ez alól a világbajnokság sem kivétel. Csak minden negyedik nő tudja, mi az a les, de ha tudja is, nem képes elmagyarázni.
    
A világbajnokságot televízión keresztül követő Olaszországban egyébként a szurkolók közel fele nő, kislányoktól egészen nagymama korig. Az olasz női magazinok is külön labdarúgó melléklettel jelentek meg a tornára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!