divat

2018.11.17. 07:00

Ősszel a sötétebb árnyalatok hódítanak a frizuratrendben

Sokan választják az őszi-téli időszakban a sötétebb, rezesebb árnyalatokat. Nagy divat most a mahagóni és a sző kés vörös hajszín – mondta el Oláhné Horváth Erzsébet fodrász.

Lakosi Gabriella

Oláhné Horváth Erzsébet szerint sokan ilyenkor csak a hajvégekből vágatnak Fotók: Unger Tamás

Az emberek általában maguktól is szívesen változtatnak ilyenkor a külsejükön, de a szakemberek is ezt javasolják, hiszen például egy nagyon világos szőke – ami a napbarnított bőrrel párosítva nagyon jól állt – a téli, kicsit sápadtabb színünkkel már nem biztos, hogy összhangban van.

Ilyenkor sokan hosszabb frizurát szeretnének, előnyben részesítik a tömöttebb, volumenesebb hatást. Ahogy hűvösebb lesz az idő, már nem olyan zavarók a nyakunkba lógó tincsek. Kevesebben vasalják a hajukat, mert a szögegyenes szálakat hamar tönkreteheti a sapka vagy a magas páratartalom.

Oláhné Horváth Erzsébet szerint sokan ilyenkor csak a hajvégekből vágatnak Fotók: Unger Tamás

Divatosabbak most a hullámos frizurák. Ezzel egyébként a hajunk egészségéért is sokat teszünk. Míg nyáron az UV-védelemre kell koncentrálni, ilyenkor a kinti és benti hőmérséklet közötti nagy különbség viselheti meg a hajunkat. A szép frizurához az is elengedhetetlen, hogy figyeljünk a helyes táplálkozásra és a megfelelő folyadékbevitelre – tette hozzá a szakember.

A legfontosabb viszont a jó sampon és hajápoló – tudtuk meg. Ehhez kikérhetjük szakember véleményét is. Hamarabb megtalálhatjuk a nekünk való termékeket a megfelelő segítséggel. Aki jó szakemberhez jár, azt a fodrászatban mindenképpen ellátják hasznos tanácsokkal. Télen elengedhetetlenek az ápoló olajok, divatos alapanyag például az aloe vera és az akáckivonat. Ezek a készítmények nagyon hasznosak lehetnek a nyirkos és hideg időben, mivel nem engedik „szöszösödni” a hajat, ezáltal ápoltabb hatást kölcsönöznek a frizurának.

Akinek zsíros a fejbőre, annak sem szabad megfeledkeznie a hajvégek hidratálásától. Ilyenkor egy gyengédebb olajat válasszunk, amely nem nehezíti el a szálakat. Oláhné Horváth Erzsébet azt javasolja, aki ilyen hajtípussal rendelkezik, az egy alapos hajmosás után törölje meg, aztán kenje a hajvégekre az ápolót. Azután pedig kövessük a termék utasításait, majd a megadott idő után öblítsük le a hajunkat, ha szükséges.

Elengedhetetlenek a jó minőségű olajok, de igyunk sok vizet is, mivel a hajunkon is meglátszik a dehidratáció

A trendeket követve már a fodrászatban is megjelentek a vegán termékek. A szakember elmondta: ők sokszor természetgyógyásszal is egyeztettek. A manapság kapható új készítményekben a gyógynövények erejét használják ki. Sokaknak fontos a környezetvédelem, így a legtöbb cég már lebomló vagy éppen újratölthető flakonokban árulja a hajápolókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!