Púder Nélkül

2010.09.24. 09:47

Őszi divat 2010 - Az ellentétek vonzásában

Nem lesz könnyű dolguk a hölgyeknek idén ősszel és télen, mert bár látszólag szinte bármit magukra vehetnek, a helyes kombináció összeállításához kifinomult ízlés vagy egy felkészült stylist szükségeltetik.

Gaál Julianna

Más szóval a szuperdivatos öltözéket épp csak egy hajszál választja el a vállalhatatlantól.

- Igen, az idei divat mottója az ellentétek, az összevisszaság, anyagban, formában és színben egyaránt - fogalmaz Sellei Gabi stylist. - Elkeseredésre azonban semmi ok, mint máskor, most is többféle stílusirányzatból választhatunk. Amelyik korszak pedig a reneszánszát éli most, az az ötvenes évek.

Ami a formát illeti, két szélsőség van jelen a mostani divatban: a bő, laza és a szűk, testhezálló. Anyagban nagy divat a bőr, a dzsörzé, a bársony minden fajtája, a csipke, a szőrme, a selyem, muszlin és a kötött. Ezek azonban nem elszigetelten vannak jelen, hanem időnként szokatlan módon kombinálva, felvehetünk például egy muszlinruhát bőr- vagy szőrmedzsekivel. A farmer természetesen örök divat, minden mennyiségben viselhető.

A színekben is az ellentétek játéka figyelhető meg, divatosak a visszafogott és a harsányabb színek is, a legnépszerűbbek a barnásszürke, az iszapszín, a khaki, a szeder, az olajzöld, a tengerészkék és a paprikapiros.

Mint említettük, stílusunknak megfelelően többféle irányzatból választhatunk, de érdemes figyelembe venni az adott irányzat aktuális jellemzőit.

A sportos öltözködést kedvelők készüljenek fel arra, hogy be kell vonni a ruhatárukba néhány nőies elemet, divatos a miniruhához felvett sportos dzseki például. Az úgynevezett szigorú irányzat esetében megmarad a katonás jelleg, a hangsúlyos váll, a nagy zsebes nadrágok, a merev alapanyagok, a fémgombok. A rusztikus stílus jellemzője a nyers és durva alapanyagok, a használt bőrök, patinás kikészítésű ruhadarabok. Mivel idén az ötvenes évekhez nyúlunk vissza, melynek divatját a mell, a csípő és a derék hangsúlyozása jellemezte, a mostani nőies stílus is a miniszoknyára, a selyemruhákra, az áttetsző, légies anyagokra épül. Népszerű ezen túl a denevérujj és a kimonós szabás.

A glam rock stílus elnevezése a glamour (báj, pompa) és a rock szavak összevonásával jött létre, az öltözékek összhatása ennek megfelelően a fényes, pompás és a karcos, hordott ellentéte. Aki ezt az irányzatot kedveli, az sok feketét hord, melyen most rengeteg dekoráció, szegecsek, rátétek, láncok, kapcsok jelennek meg. Reneszánszát éli továbbá a kötött, arra azonban figyelnünk kell, hogy a bő kardigánhoz vegyünk fel valami szűket is, például cicanadrágot.

Az ősz és a tél divatjának jelszava tehát a stylist szerint az, hogy mindent lehet, de ízlésesen.

Ha táska, akkor legyen minél nagyobb!
 
Az öltözködésben olyan fontos kiegészítők esetében szintén az ellentétek a jellemzők, a bokacsizma és a térd felett érő csizma, a magas sarkú cipők és a kerek orrú szőrmecsizma, a lábbelik színe pedig idén a barna, a szürke, valamint a drapp.
Divatos a nagyméretű táska, melyet kézben hordunk, a kisebbet pedig a vállon keresztbe átvetve. Nagyon népszerű most továbbá a feltűnő bizsu és a sál minden mennyiségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!