Púder Nélkül

2009.11.23. 14:31

Öt alapszabály, a tökéletes alakért

Számtalan fogyókúra receptet kipróbáltál már, de nem működött? Íme az öt alapszabály, ami ha megfogadsz, könnyebben veszed az akadályokat, s hamarabb eléred a kitűzött célt, a tökéletes alakot.

Maróthy Andrea

1. Ügyelj a rostbevitelre – vagyis egyél sok gyümölcsöt, zöldséget és gabonaféléket. Ezek nem csak táplálóak és finomak, de hatékonyan segítik az anyagcserét is.

2. Magas kalóriatartalmú tartalmú ételek helyett fogyassz teljes kiőrlésű élelmiszereket (kenyeret, barna rizst)! Ezek nem csak állandó szinten tartják a vércukrot, de csökkenti az édesség (sütemény, keksz, csokoládé, stb.) iránti vágyadat is, s így könnyebb lesz betartani az előírt diétát.

3. Válaszd az alacsony zsírtartalmú húsokat (csirkét, pulykát), vagy halféléket (kivéve: pontyot, angolnát, és olajos halkonzerveket), mivel ezek kevésbé hizlalnak, s a bennük lévő fehérje hosszabb ideig, több energiát biztosít! 

4. Este hat óra után egyáltalán ne fogyassz szénhidrátot! Válaszd inkább a kora esti étkezést, vagy az extra adag zöldséget!

5. Ne sózz ész nélkül!  Amennyire csak lehet, csökkentsd le a sófogyasztásodat, mivel vízvisszatartó  hatása miatt csökkenti a fogyókúrád hatását. Jó tanács: A só ott rejtőzik minden élelmiszerben, sőt még a folyadékban is, ezért alaposan nézd végig a termékek címkéjét. Válaszd a legalacsonyabb nátriumtartalmú ételeket és italokat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!