Púder Nélkül

2013.05.15. 19:59

Ráncok a szorosan összezárt száj körül

Az öregedés mindenkinek máskor, másként, máshol jelentkezik, eleinte bosszantó kis ráncokkal.

Merklin Tímea

A ráncosodásnak belső és külső okai egyaránt vannak. Krutzler Marianna arctrona trénert kérdeztük ezekről az okokról, illetve arcunk romló helyzetének otthoni javítási lehetőségeiről.

Az örökletes tulajdonságok mellett a napsugárzás a túlzott szoláriumozás-, a kollagén és az elasztin károsodásokért felelős, a hideg és a szél pedig a hidrolipid filmréteget teszik tönkre. Szárító és vízelvonó hatásuk miatt a bőr alatti kötőszövetek idővel megnyúlnak, meglazulnak és a bőr rugalmassága csökken. Például a stressz miatt szorosan összezárt száj körül apró ráncok jelennek meg.

Krutzler Mariann arctorna tréner

Különböző alternatív módszerekkel, köztük tornával, masszázzsal lassíthatóak, javíthatóak az öregedési folyamatok - mondta szakértőnk, aki egy otthon végezhető gyakorlatot kínál erre a kényes területre.

Nyissuk nagyra a szánkat, hajtsuk hátra a fejünket, lazítsuk el a szájizmokat, hozzuk előre a fejünket, majd ismét tátsuk ki a szánkat, utána lazítás következik. A gyakorlat akkor hatásos, ha alkalmanként legalább tízszer megismételjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!