Púder Nélkül

2010.10.06. 10:02

Reiki: a gyógyító energia

PLT-információ – Csakratisztítás, aurasimítás – nem valamiféle keleti humbug, hanem a reiki, vagyis egy ősi tibeti gyógymód része, amellyel az energia adható át.

Szabados Judit

A rei univerzálist, istenit, míg a ki életerő-energiát jelent. Egy buddhista kolostorban Usui Mikao japán teológiaprofesszor találta meg az ősi, szanszkrit nyelven íródott tekercseket, így indult útjára a huszadik század elején a reiki. Nem vallás, hanem egyfajta spirituális gyakorlat ez, mely gyógyító energiával bír, átadására születésétől kezdve mindenki képes.

Az energiát közvetítő személy tulajdonképpen csatornaként működik, akin keresztül az energia a kezelt személy testébe áramlik. A reikit végző személy a test különböző pontjait energetizálja, a szervezet pedig jeleket ad, ha bizonyos szervek rosszul működnek. Így betegségek hamar felfedezhetővé válnak, a hagyományos orvoslással ötvözve pedig sok esetben gyors felépülés érhető el olyan esetekben is, amikor a tudomány kevés esélyt lát a túlélésre.

A betegségek mindig lelki eredetűek, így a reikikezelések célja nemcsak a rosszul működő szerv gyógyítása, hanem betegséget kiváltó pszichés gát feloldása. E szeretet alapú energia nem csak gyógyítani képes, spirituális utat is nyit, segítségével könnyebben megtalálhatóak a válaszok az életünk kérdéseire, nemcsak a fizikai, de a szellemi megtisztulásban is segít .

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!