Púder Nélkül

2011.09.02. 15:01

Rózsaszínben és bordóban: a koszorúslányoknak is jól kell mutatniuk

A koszorúslányoknak nemcsak a vendégek szórakoztatása a feladatuk a lakodalomban, hanem a menyasszony előtt járva a templomban az ártó szellemek megtévesztése is.

Horváth Viktória

Mivel hasonlóan szépen öltöznek fel, mint az ara, így a démon, aki azért jött, hogy elrabolja a menyasszonyt, összezavarodik, vajon melyikük lehet? Ezért is nagyon fontos, hogy a koszorúslányok nagyon csinosak legyenek ruhájukban az esküvőn és a lakodalomban.

– A legtöbbször egyedül jönnek a lányok válogatni, de néha a menyasszony is ragaszkodik ahhoz, hogy ő is itt lehessen, mikor kiválasztják a megfelelő ruhát – tudtuk meg Tóthné Zsuzsannától, a zalaegerszegi Glória Szalon tulajdonosától. A felügyelet érthető, minden lány tökéletes esküvőről álmodozik, ám áldozni már kevesen áldoznak rá: a leggyakrabban a nyoszolyólány fizeti a ruhája árát. – A gyermek ruhák 2 és 8 ezer forint között, a felnőttek 8 és 16 ezer között mozognak. Ez hat-hét lánnyal számolva már komoly kiadás lenne.


Abszolút kedvenc az abroncsos ruha, de nem minden alkatra ajánlják a báli ruhát, teltebb hölgyek válasszák inkább az A-vonalút, tanácsolta Zsuzsanna. A hosszú fazonokat keresik, az elegánsabb, igaz, melegebb is a nyári hónapokban. Divatos még az elöl rövid, hátul hosszú fazon, de a rövid ruhákat kevesen keresik. A szín a legfontosabb, tudtuk meg, a fazon akár különbözhet is a koszorúslányokon. A színek között is van azonban árnyalatnyi eltérés, ezért érdemes az egy esküvőn részt vevő hölgyeknek egy ruhakölcsönzőből választani a ruhát.

A legkedveltebb szín a rózsaszín és a bordó, mostanában a lila és a kék is keresett, de citromsárgából és zöldből viszonylag kevés koszorúslányruhát találni.


– A pánt nélküli fazon a legkeresettebb, de a nyakbakötős fajta alakítja a legszebb dekoltázst – mondta el a tulajdonos, aki már 30 éve foglalkozik esküvői ruhákkal. – Ragaszkodnak az abroncshoz, mert egy ruha sem formál olyan szép homokóra alakot, mint ez. Igaz, a leülést és a mozgást külön meg kell tanulni ebben, de nem olyan nehéz, mit ahogy az elsőre tűnik. Emellett még a köves díszítés a keresett, és a szív alakú dekoltázs, ugyanis optikailag növeli a mellméretet.

A ruhán kívül a kiegészítőkre is kell gondolni: stóla vagy boleró szükséges a templomba, illetve a hűvösebb estékre, dísz a hajba, nyaklánc, kis szütyő, esetleg speciális melltartó a pánt nélküli ruhához és persze a megfelelő cipő. Tehát a ruha megtalálásával még nem fejeződik be a koszorúslány feldíszítése.


– Azt tanácsolnám a menyasszonyoknak, hogy ne önkényesen döntsenek a nyoszolyólányok ruháiról, hiszen az ő érdeke is, hogy jól érezzék magukat benne egész éjjel – folytatta Zsuzsanna. – Nehéz helyzetbe hozhatják a barátnőiket azzal, ha olyan színt vagy fazont erőltetnek rájuk, ami nem előnyös nekik, és amit egyáltalán nem fognak szeretni. Ezért azt tanácsolnám, közösen üljenek össze, beszéljék meg, mit szeretnének, és utána együtt menjenek el egy szalonba, hogy mindenki elégedett legyen végül a vidám koszorúslányokkal. 

Szerző: Horváth Viktória

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!