Púder Nélkül

2015.01.23. 19:25

Így készül a házi egészségjavító fürdő

A só jótékony hatásairól manapság kevés szó esik, pedig elterjedt gyógymód a sóterápia, melyet légúti megbetegedések során alkalmaznak.

Pusztai Fanni

A diétákban is alkalmazható fogyasztó hatása már ritkábban kerül szóba. Ilyenkor nem belülről, hanem kívülről segíti szervezetünket. Amit most ajánlanék nektek, az az otthon is nagyon könnyen megvalósítható a sófürdő. Fokozza a sejtek regenerálódását, serkenti a nyirokkeringést, ami segít a szervezetnek a felhalmozódott salakanyagoktól megszabadulni. Ellazít és felfrissít, de tested méregtelenítő, öngyógyító folyamatait is segít beindítani, mely jótékonyan hat a fogyókúrára is. Egyedül a nagyon érzékeny és száraz bőrűeknek nem ajánlom a kezelést.

3 bögre tengeri só, tiszta víz és kész is a házi egészségjavító fürdő
Fotó: Pusztai Fanni

A sófürdő elkészítése pofonegyszerű: engedjünk annyi, hőmérsékletünkkel nagyjából egyező fürdővizet a kádba, amennyi majd ellepi a testünk nagy részét. Ebbe a vízbe öntsük hárombögrényi tengeri sót és keverjük el a fürdővízzel, hogy a só egy része feloldódjon, majd feküdjünk a vízbe, és a még fel nem oldódott sóval dörzsöljük át a bőrünket tetőtől talpig, eltávolítja az elhalt hámsejteket és puhává, feszessé teszi a bőrt. Majd 20 percig nyugodtan relaxáljunk a vízben, majd kicsit öblítsük le magunkat langyos vízzel, szárítkozzunk meg és ilyenkor a legjobb, ha szinte egyből bebújunk a meleg ágyba és melegen tartjuk magunkat. Szervezetünk és bőrünk is meghálálja a törődést, de közérzetünk javítására is remek módszer ez a hetente alkalmazható egyszerű fürdő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!