Púder Nélkül

2011.11.22. 07:50

Spórolós karácsony

Idén a lakosság 69 százaléka biztosan vásárol karácsonyi ajándékot, 27 százaléka pedig nem költ meglepetésre - közölte az Olcsóbbat.hu ár-összehasonlító internetes oldal.

MTI

Az Ipsos Zrt.-vel végzett közös felmérésük szerint az elmúlt három évet megfigyelve, egyre kevesebben vásárolnak karácsonyi ajándékot, a csökkenő tendencia valószínűsíthetően a gazdasági válság hatásaira vezethető vissza.
A megkérdezettek kétharmada 30.000 forint alatt költ az idén karácsonyi ajándék vásárlásra.
   
A férfiak különösen rossz ajándékvásárlónak tűnnek, 32 százalékuk nem tervezi ajándék vásárlását. Az ajándékozók döntően ruházati cikkeket, kozmetikumokat és könyveket keresnek. A CD-DVD ajándékozása az elmúlt négy évben folyamatosan csökken. Kozmetikumot jóval kevesebben terveznek venni, mint előző években - közölte az Olcsóbbat.hu.
   
A lakosság többsége december előtt nem kezdi el az ajándékok megvásárlását, sőt, 15 százalékuk az utolsó hétre hagyja.
   
Jenei Péter, a Olcsóbbat.hu vezetője a közleményben kiemelte, hogy folyamatosan nő azok aránya, akik a vásárlás előtt utánanéznek egy-egy terméknek, vagyis tudatosabban vásárolnak. Minden második ember az interneten keres információkat, és egyre többen néznek utána akcióknak, áraknak az ár-összehasonlító oldalakon.
   
A felnőtt lakosság 86 százaléka néz spórolós ünnepek elé: 42 százalék kisebb értékű ajándékokat keres, harmaduk utánajár, hogy a kinézett ajándékot hol kapja meg a legolcsóbban, míg az emberek egynegyede leértékeléskor, akcióban szerzi be a meglepetéseket - írja közleményében az Olcsóbbat.hu.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!