Púder Nélkül

2011.01.10. 06:54

Sporttal tűnnek el az úszógumik

Az ünnepek alatt gátlástalanul eltüntetett ízletes étkek mára úszógumivá alakultak, megvolt az újévi fogadalom is: mozgással szabadulunk meg a fölös kilóktól..

Péter Gyöngyi

Nem mindegy persze, hogyan kezdünk neki az új életmódnak, több szempontot is érdemes figyelembe venni, hogy a sport valóban szépülésünket, épülésünket szolgálja. Tartsuk be a fokozatosság elvét, vagyis állóképességünknek megfelelően kezdjünk mozogni. Az elhalasztott heteket, hónapokat – tetszik vagy sem – nem lehet néhány óra alatt pótolni...

Ha már nem is emlékszünk rá, mikor léptünk utoljára a tettek mezejére, kérjük ki egy szakember tanácsát, különben többet ártunk magunknak, mint amennyit használunk. Az edzés elejét és végét is vegyük komolyan, bemelegítéssel kezdjük és nyújtással zárjuk tevékenységünket. Izomsérülésektől, görcsöktől, húzódásoktól menekülhetünk meg.

Válasszunk megfelelő edzőcipőt, ne a külcsín és a márkanév legyen az irányadó, hanem a sportpálya talaja, a sportág igényei, esetleges korábbi sérüléseink. Sportcipőt késő délután érdemes vásárolni, mivel lábunk mérete este picit „nagyobb”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!