Púder Nélkül

2011.03.10. 08:26

Szemüveges nőknek segít a technika a keret kiválasztásában

A nő, ha szemüveges, roppant mód ügyel rá, hogy a keret, amit visel, stílusban épp úgy megfelelő legyen, mint egészségügyi szempontból. Ma már a digitális világ is segít a döntésben.

S. Töttő Rita

Nem túl széles? Nem túl harsány? Illik az arcomhoz? - ilyen és ehhez hasonló kérdések fogalmazódnak meg az emberben, amikor új szemüvegkeretet próbál. De vajon segít-e a döntésben az a pár pillanat, amikor a tükörbe nézünk? Vagy az a vélemény, amit a velünk érkező mond? Nem, nem mindig. Arról nem is szólva, hogy a választás a későbbi kényelmet épp úgy szolgálja, mint ahogy hat mindennapi közérzetünkre,  sőt, nem ritkán nőiességünkre is.

A digitális technika ma már felettébb érdekes megoldásokat kínál, hogy a lehető legmegfelelőbb megoldásokat válasszuk, amelyekkel meg leszünk elégedve később is. Főleg,  amikor az autó visszapillantó tükrében vizsgáljuk meg magunkat, vagy amikor elismerő férfipillantások kereszttüzében fürdünk örömmel... Mert ha nem látjuk szívesen magunkon a keretet, akkor már késő lehet. Ha csak nincs felesleges félretett pénzünk...

- Ma már rendelkezésre áll egy olyan, többfunkciós rendszer, amely lefotóz bennünket négy különböző kerettel, majd a monitoron együtt jeleníti meg az összes felvételt - meséli és mutatja is Frenkó Ibolya diplomás optometrista, kontaktológus, mester látszerész . A gépezet egy szempillantás alatt elkészíti a felvételeket, s  akár többször négyet is, ha ennél több keret nyerte el tetszésünket.  Minden távolra rosszul látó tudja, milyen nehéz keretet próbálni úgy, hogy közben nem lát rendesen az ember...  - teszi hozzá a szakember.

S ha sikerült kiválasztani a keretet? Utána még sok a teendő. Mert ugye az sem mindegy, hogy a lencse milyen vastag lesz: pontos fotókat mutatnak a program segítségével a lehetséges lencsékről, és ez segíthet a választásban. Sőt, a számítástechnika révén pontosabban kijelölhető, hol van a lencse optikai középpontja, vagyis az a pont, ahol tulajdonképpen keresztülnézünk az üvegen.  Ez elsődlegesen persze a szakembert érdekli, de később a keret viselőjének kényelmét szolgálja, ezért lényeges. S ez csak pár funkció a sok közül - árulja el Frenkó Ibolya a berendezésről. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!