Púder Nélkül

2011.01.07. 14:55

Szerelem, báj, erotika - 2011 a Vénusz, a nők éve

2011 a Vénusz éve, a nők éve. A termékenység, a kreativitás, a harmóniateremtés kerülnek előtérbe, a szépség bármilyen megformálása számára jó lehetőségek adódnak.

Merklin Tímea

A Vénusz az egyetlen olyan bolygó, amit nőalakról neveztek el. Nevét a szerelem római istennőjéről kapta, akit Venusnak hívtak.  Néhány órával napnyugta után tűnik el, és néhány órával előtte kel, ezért nevezték el Esthajnalcsillagnak. Mivel későn fekszik, korán kel, utazók, pásztorok tájékoztatását szolgálta, ha felnéztek  az égboltra, hozzá tudták igazítani a menetirányt. Az emberek mindig is szerették ezt a bolygót, számos nevet adtak neki, külön az esti, külön a hajnali megjelenésének. A magyar elnevezései között főleg az állattartással kapcsolatos nevek maradtak fent, úgy, mint Báránykereső, Pásztorserkentő, Juhászok vezércsillaga,  Vadak Csillaga, Szarvaslegeltető. Esti neve a Vacsoracsillag, reggeli neve a Virradó csillag, Hajnal csillag, Hajnal hírmondója.  De legismertebb neve talán:  Szerelem csillag.

Az asztrológiával foglalkozók szerint a Vénusz nagyon is lehetséges hatása 2011-ben, hogy szerelemben, szeretetben eseménydús, érzelmekben, erotikában gazdag időszakot élhessünk át. Fokozottan előtérbe kerülnek az otthon dolgai, a lakberendezés, felújítás, szépítés kérdései. A harmóniateremtés igénye ebben az évben fontos  mozgatórugója lehet tevékenységeinknek.

 


A divatban a nőies öltözködés még nagyobb hangsúlyt kap, mint eddig: virágok, fodrok, rózsák, szőrmék ízléses kavalkádjával találkozunk, esetleg egy-egy fiús kiegészítővel kontrasztolva (például kalap, nyakkendő vagy férfias karóra). A teremtő és a telepatikus képességek idén kiterjeszthetők. Érdemes figyelni a megérzéseinkre, és természetesen hallgatni rájuk. A belső hang is jobban szeretné hallatni magát a Vénusz évében. A bolygó energiája támogatja, hogy nagyobb harmóniába kerüljön az ember saját magával, így jobbak lehetnek a kapcsolataink is.

A szépség szeretete 

Akit a rómaiak Vénusz néven tiszteltek, az a görög mitológiában Aphrodité volt. Ugyanúgy a szerelem, a szépség és az erotika istennője, aki a tenger  habjaiból emelkedett  ki kagylóhéjon,  amint ezt Sandro Botticelli ábrázolta a "Vénusz születése" című híres reneszánsz képén. A legenda szerint a szépséges istennő Ciprus szigetén lépett partra, és a lába nyomán csodás növények keltek ki a földből. Ezeket  (rózsa, lótusz, mirtusz, gránátalma, menta) különösen alkalmasnak tartják a szerelmi vágy fokozására, ezért hívják őket afrodiziákumoknak.
Vénusz Aphrodité megnyilvánulása a szépség szeretete, amely  tükröződik a megjelenésben, a stílusban, az élet szeretetében, a művészetek iránti vonzódásban is. A horoszkópokban a Vénusz jelzi,  miként teremtünk kapcsolatokat, milyen emberekkel vagyunk jóban. Megmutatja,  milyen a harmonizációs készségünk, a kényelemre való törekvésünk, és hogy vannak-e művészi hajlamaink.
 

Egy ragyogó csillag

A Vénusz az égbolt különösen szépen ragyogó csillaga, a Hold után a legfényesebb objektum éjszaka.


A Naptól számítva a  második bolygó, keringési ideje 224,7 földi nap. Életerőt sugárzó ragyogása, szépsége okán Beteggyógyító-nak is nevezték. A Vénusz így a vitalitás bolgyója is. Az asztrológusok szerint a férfiak születési képletében a nőkhöz való viszony minőségét, intenzitását, harmonikus mivoltát vagy zavartságát testesíti meg. A női képletben a szülött nőiségét, szexuális ösztönvilágát,  érzékiségét mutatja.


A ragadozó növény

A Vénusz Légycsapója minden húsevő növény közül a legismertebb. 

Mocsaras élőhelyén bizonyos tápanyagokból hiány van, ezt rovarok elfogásából, megemésztéséből pótolja. A nevét a szépség istennőjéről kapta, mert a növényt a női jellemmel állították párhuzamba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!