Púder Nélkül

2011.04.22. 11:56

Szex és langyos víz

Mit tehetünk magunkért nőgyógyászati gyulladások, fertőzések esetén? - kérdeztük dr. Terézia Krügert.

Merklin Tímea

- Van egy baktérium, a Döderlein baktérium, ami az egészséges hüvelyben él, és megakadályozza a fertőzések, gyulladások kialakulását. Ha ez tönkremegy, lehet felhelyezhető kapszula formájában visszaültetni az egészséges baktériumot, heti egyszer, hat héten át alkalmazva. Ha nincs rendben a hüvely, akkor jönnek a gombás fertőzések, és ha gomba van, mindenféle baj van - mondta dr. Terézia Krüger.
- Több ok lehet. Az egyik az, mikor a szexuális élet nem teljes, vagyis élvezet nélküli a szex. Az ejakulátum lenne, ami ezt a baktériumot rendben tartja. Az a tanácsom, adjanak keretet a szexuális életnek, hogy a nő is élvezze. A másik ok a nem megfelelő higiénia. Arra kérem a nőket, hogy csak langyos vízzel mosakodjanak lent, ne használjanak kémiai szereket (ecetet, öblögető szereket), amelyek megölik az egészséges baktériumokat. Az egész immunrendszert is meg kell erősíteni, hiszen a testnek olyan állapotban kell lenni, hogy ellen tudjon állni a behatolóknak.
Általánosságban pedig olyan étrend javasolt, ami nem borítja fel a szervezet egyensúlyát, kerüljük a lisztet, a tejet, a cukrot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!