Púder Nélkül

2011.06.18. 12:56

Szexi bikinik, trendi szandálok és kivágott ruhák minden mennyiségben

Az idei nyár a bikinié - minden színben és fazonban, de leginkább megtoldva egy kis szexis "csavarral", csatok, övek, láncok vagy a különleges szabásvonalak segítségével. Léber Barbara, a magyar divatélet élvonalát képviselő tervező kollekciójának sikerét ezúttal sem bízta a véletlenre, az amúgy is elég látványosnak ígérkező bemutató show-ját még sztárokkal is tetézte: Keresztes Ildikó és Király Viktor csigázta a közönséget jobbnál jobb számokkal, mielőtt az új fürdőruha-kollekció elénk tárult.

Osváth Sarolta

A főváros egyik legelegánsabb hoteljében libbentek a késői óra ellenére nagyszámú közönség elé a fürdőruhára vetkőzött modellek. Pontosabb, ha csak bikinit mondunk, merthogy a fürdőruha másik alapdarabja, az "egyberészes" szinte teljesen hiányzott, mintha kiment volna a divatból. Erre az estére legalábbis, mert tulajdonképpen klasszikus egybeszabottat ezúttal nem is tervezett a művész, maximum a köldökig érő felsőkig ment el.

 



A hétköznapi strandvalóságra lefordítva a gazdag Beach Couture kollekciót, már az elején meglehetősen szomorú konzekvenciát kellett magunkra és a női többségre, mint átlagra nézve levonni: azonnali fogyókúra, többhetes "nem evés", és akkor talán... Amíg a kívánt célt el nem érjük, addig jobb, ha a bemutatón szereplő darabokat útmutatónak tekintjük, hiszen fontos tudnunk, mi a trend. Tegyük hozzá, hogy a vékony és jó alakú modellek kiválasztását három casting előzte meg, és több mint száz lány közül válogatták ki a nyolc szerencsés fellépőt. A bemutató koreográfiáját ezúttal maga Léber Barbara készítette. A kifutó elején öt méter magas vízfüggöny mögül bukkantak elő a modellek, az éppen felvonuló fürdőruhák színével összhangban szikrázó vízpermet gondoskodott a vízközeli hangulatról.

 



De beszéljünk végre az idei beach módiról, a'la Léber Barbara. Tehát: nincs egyrészes, csak alsó és felső. Az nem tiltott, sőt, kifejezetten ajánlott - különösen, ha van mit leplezni-, hogy a két rész valami rafinált megoldással össze legyen kötve. Pántokkal, merész szabásvonallal vagy például csillogó láncokkal. A tervező amúgy is szívesen alkalmaz mindenféle kiegészítőt, nagy csatokat, újraértelmezett masnikat és egyéb díszítéseket.

 



E műfajnak eleve a láttatás és nem az eltakarás a célja. Egy-egy muszlinkendőt, csábosan áttetsző inget azért magunkra ölthetünk, de csak a látvány sejtelmességének fokozása végett, hogy aztán ledobva a leplet, mindent kirakjunk a napra. A szabás is gondoskodik arról, hogy ne legyenek a hátunkon, vállunkon pánt kitakarta fehér csíkok, a melltartók variációja számtalan és a "felfüggesztés" is hihetetlenül fantáziadús, lehet nyakba akasztós, vállon átívelő, bebújós vagy pánt nélküli. Arról nem is beszélve, hogy mennyi a meglepetés: ami például elölről szokványos kétrészes, hátulról meg egészen szexi, vadító láncokba szorítja a karcsú testet.

 



Visszatértek a gyakorlatilag két (gyerek)tenyérnyi háromszögből álló bikinialsók, oldalt két vékony megkötős pánttal, amely kihívás minden magára adó férfi számára. Ehhez a megoldáshoz természetesen ugyancsak egy madzagon csúszó két háromszögnyi felsőrész dukál, kis- és nagymellűek számára egyaránt. A kétrészesek egyébként is hangsúlyozzák a kebleket, egyszer ki-, másszor betakarva, de mindenképpen figyelemfelkeltő módon. Mindehhez a sok-sok kacérsághoz végtelen elegancia párosul.


Léber Barbara fürdőruhái ugyanis csaknem kivétel nélkül egyszínűek és ez távol tartja a modelleket attól, hogy bármilyen csábosak, közönségesek és kihívóak legyenek. Csak elvétve bukkant fel egy színes keresztbe csíkos felső, (fekete alsóval), vagy az örök trendi tigrisminta, talán még egy kislányos, retro fekete-fehér pöttyös darab akadt,  a többi tiszta, élénk vagy pasztellszínű. Elég sok volt a fekete, a barna, sőt a piros is, de igazán a zöld és a kék dominált. Arany vagy ezüst díszekkel, fantasztikus hatást adtak a szép, fényes-barna női testnek. Ezekben a fürdőruhákban garantáltan senki nem marad észrevétlen a strandon vagy a manapság divatos esti medence- vagy tópartin.

 

 



Szexi bikini viselését persze nem lehet kötelezővé tenni, hiszen nem mindenkit áldott meg a sors hibátlan vonalakkal, és az idő múlásával sem lehet örökké sikeresen felvenni a harcot. Aggodalomra semmi ok, hiszen a divatipar megannyi apró leleménnyel segíti az előnytelen részletek eltakarását. A merevítős és/vagy szivacsbetétes felsőrészek, a francia szabású alsók, no és a legmodernebb, már-már "űrtechnológiával" készülő rugalmas anyagok szinte csodákra képesek. Az érettebb korosztálynak kifejezetten jól állnak a nőiességet hangsúlyozó, virágos-leveles minták, esetleg arany- és ezüstdíszítéssel kiegészítve. Olykor pedig elég néhány formabontó csat vagy masni, egy kis rafinéria a szabásban, csavar a pántokon, és máris a strand királynőinek érezhetjük magunkat. De legalábbis kényelmesen, fesztelenül, akár a vízben lubickolva, úszás közben vagy a medence partján, nyugágyon heverészve. Végül is ez a cél, nem?




Divatos és kényelmes szandálok

Az idei nyáron pántokba öltöztetjük a lábunkat. Az igazi trendi nyári szandál lehet teljesen lapos vagy közepes, illetve akár tízcentis sarkú, a lényeg, hogy vékony pántokból kell állnia. A bokáig felérő pántolás inkább a hosszú lábúaknak ajánlott, a sok sűrű pánt ugyanis rövidíti a lábunkat. Annak ellenére, hogy nagyon trendi, nem feltétlenül a lapos sarok a kényelmes, lúdtalpasoknak pedig egyáltalán nem ajánlott. A két pántból álló, úgynevezett vietnami gumipapucs fazon strasszokkal, gyöngyökkel díszített formában tért vissza a hatvanas évekből, a két lábujj közé beékelődő pánt pedig szinte kötelező lett az idén. Igazán nem panaszkodhatunk, rendkívül fantáziadús fazonokkal találkozhatunk az üzletekben, arról azonban nem szabad elfelejtkezni, hogy a lábunk érzékeny jószág, megbosszulja, ha sokáig kényelmetlen és rossz felépítésű szandálokban futkározunk. Hosszabb gyaloglásra, egész napos viseletre nyáron is vegyünk inkább drágább, de jól megtervezett cipőt, szandált. Jó példa erre a két neves olasz divattervező, Diego Dolcini és Alberto Del Biondi kollekciója, amely egyszerre divatos és kényelmes, az ilyen típusú szandálok biztosan nem teszik tönkre a lábunkat.

 

 




Merész kivágások és nőies vonalak

A Covergirls népszerű ötösfogata: Zimány Linda, Bódi Sylvi, Dukai Regina, Horváth Éva és Debreczeni Zita az idén minden eddiginél dögösebb és színesebb ruhákat ajánlott a Sugarbird  idei tavaszi-nyári divatbemutatóján.  A Jagasics V. Csonka Hedvig vezető divattervező alkotta kollekcióból kitűntek a partiszerkók, amelyek az aktuális szezon trendvonalain kívül a modellek személyiségét is kifejezik. Debreczeni Zita ezúttal is a letisztult, nőies vonalat képviseli, Dukai Regina viszont szívesen visel inkább színes darabokat.

 


- Nyáron én is merészebben öltözöm, nemcsak a fazonokat és anyagokat, de a színeket illetően is. Csöppet sem érdekel, ha esetleg háromnál több szín van rajtam - árulta el a bájos modell. Bódi Sylvi igazi meglepetést okozott azzal, hogy az eddig szívesen hordott sötét, leginkább fekete csipkés darabokat fiatalos, merész és világos - öltözékre váltotta. Horváth Éva nyári ruháit a megszokott virágos motívumok mellett a nagy kockák és magyaros minták jellemzik. Zimány Linda pedig exkluzívabb kollekciót választott, az új szerelem hatására ruháin megjelenik a futball iránti rajongása. Dzsudzsák Balázsnak köszönhetően ugyanis a modell a sportág szerelmesévé vált.


Szerző: Osváth Sarolta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!