Púder Nélkül

2010.12.06. 14:57

Tea-tippek télre

Lehet fekete, zöld, vörös, fehér vagy éppen tisztán gyümölcsös. A felsorolás természetesen teafajtákra vonatkozik, melyekből így az ünnepek előtt jóval több fogy.

Benedek Bálint

A teázás – mint szertartás – hangulatfüggő, ám amikor odakint repkednek a mínuszok, jól eshet a mézes tea, mely szinte bebalzsamozza a torkot. Ettől függetlenül egy nagykanizsai teaház üzletvezetője, Varga Katalin szerint akár minden napszakban fogyaszthatunk teát.
– Reggel a koffeinhez hasonló hatást kiváltó tein miatt jó döntés lehet a fekete tea – folytatta Varga Katalin. – Az ebédet követően egy izgalmas új ízzel, az indiánok gyógyteájával, a lapachóval adhatunk újabb lendületet a napunknak.

Varga Katalin hozzátette: kiváló választás lehet a zöld tea, mely lágyságával megnyugtat, sőt, hasonló hatást vált ki a rügyekből készülő fehér tea is, míg a gyümölcsös főzetek az este forró italai. A karácsony közeledtével a fahéjas, narancsos teák a legkedveltebbek.

– Csak a magyarok citromozzák a teákat, pedig önmagukban fogyasztva a legfinomabbak – mondta Varga Katalin. – Lassan kortyolva a nyelven található összes ízlelőbimbót „átmozgatja”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!