Púder Nélkül

2011.07.12. 08:03

Tengerpartra tengerjárót: csomagoljunk a vakációra speciális lábbeliket!

Igencsak megkeserítheti a vakációt, ha valaki egy tengeri sünbe „botlik” vagy felsérti a talpát egy kővel a tengerpaton. Nem árt, ha speciális cipővel érkezünk a vízpartra.

Péter Gyöngyi

Annak, aki úgy dönt, tengerparton tölti a szabadságát, de legalábbis annak néhány napját, érdemes a naptej, a bikini, illetve fürdőnadrág mellé egy pár tengerjáró cipőt is csomagolnia. Sziklás parton, kavicsos, köves talaj esetén nagy hasznát veszi.

– A tengerparti üdülés elengedhetetlen kelléke, nem jelent nagy befektetést, viszont, ha valaki rögtön a vakációja elején belelép valamibe, elronthatja az egész nyaralását. Ez kivédhető ezekkel a cipőkkel. Létezik textiles felsővel ellátott, tetszetős darab, ám nem biztos, hogy praktikus: az iszap például nehezen megy ki belőle. A lyukacsos gumi sokkal ideálisabb: ahol befolyt a víz, ott ki is folyik, a homoktól, iszaptól könnyen megszabadítható, elég, ha belemeríti az ember a vízbe. Száraz lábbal ugyan picit nehéz belebújni, de, ha előtte megnedvesítjük, megoldódik ez a probléma is – mondja Födemes Zoltánné, az egyik zalaegerszegi belvárosi cipőbolt ügyvezető igazgatója, aki elárulta, nagy szezonja van most ezeknek a cipőknek.


Uniszex lábbeliről van szó, de persze a szín azért meghatározó. A tengerjárók mellett keresettek a színes – piros, lila, rózsaszínű, kék, zöld – műanyag klumpák, ezeket nem csak a tengerben, hanem betonos aljzatú medencékben is hordják, osztja meg velünk tapasztalatait a szakember.

– A meleg vizes medencében szintén hasznos, nem szívja fel a gyerek talpát. A lurkó úgyis vízben van egész nap – folytatja Födemes Zoltánné. – Ha kijön a medencéből, akkor ugyancsak ideális, a forró beton nem égeti a lábát. Amúgy pedig kétfunkciós, mivel állítható a pántja: ha akarom papucs, ha akarom szandál. Természetesen felnőttek is szívesen viselik, már csak azért is, mert a kerti munkálatok alkalmával, akár fűnyíráshoz is jó szolgálatot tesz. 

Szerző: Péter Gyöngyi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!