Púder Nélkül

2011.01.14. 13:55

Tippek depresszió ellen: hogyan éljük túl sikeresen a januárt

Gondolom, cseppet sem csodálkozik senki azon, hogy a tudósok január 23 -25. közötti időszakra jelölik ki minden évben az év legdepressziósabb napját. Nagyobb kérdés: hogyan éljük túl?

Kiss Nikolett

Elmúltak az ünnepek, újra dolgozni kell, jól kiköltekeztünk magunkat, még kötnek minket az újévi fogadalmak, ráadásul az időjárás is ocsmány - minden tökéletesen együtt áll ahhoz, hogy rosszul érezzük magunkat. Még mielőtt azonban teljes depresszióba zuhannánk, érdemes összeszedni magunkat, illetve azokat a dolgokat, amiért mégiscsak érdemes inkább a jókedvet és az optimizmust választani januárban is!

Először is: mindenhol elkezdődtek már a leárazások. Fogjunk össze a barátnőkkel, szervezzünk csajos forró csokis bevásárlónapot, és örüljünk annak, hogy akár ötven százalékkal olcsóbban lehetünk divatosak, mint egy hónappal korábban. A vásárolgatást megspékelhetjük közös ebéddel, mozizással is.

A boldogsághormonokat jelentősen aktivizálja a sport is: ha van lehetőségünk, menjünk el síelni, korcsolyázni a családdal, barátokkal. Ha már unjuk az eddig megszokott edzéseket, próbáljunk ki valami újat! A zumba igazi, forró vérű táncos edzés, de kiváló a spinning, illetve igazán jótékony a jóga is. Ezekkel nemcsak a jókedvünket fokozhatjuk, hanem a bejgli és a karácsonyi nagy zaba utóhatásait is eltüntethetjük.


Ráadásul, amennyiben szabad levegőn végezhető tevékenységet választunk, még napfényhez is jutunk, amely nagyon fontos a hormonrendszerünknek is. A téli depresszió egyik fő okozója ugyanis a fényhiány!

Egy jó kis masszázs vagy wellness is szuper kedélyjavító, ha most nincs keretünk drága wellness hotelben pihenni, menjünk el az uszodába, vagy szimplán feküdjünk be otthon egy illatos sókkal teli kád vízbe, kortyolgassunk nyugtató gyógyteát, gyújtsunk gyertyát, és tegyünk fel egy arcpakolást is. 
 


Ne legyen lelkiismeret furdalásunk akkor sem, ha nincs kedvünk otthonról kimozdulni a sötét, ködös estéken: teremtsünk otthon meghitt hagulatot, olvassunk jó könyveket, pótoljuk be a nyáron megszerzett elmaradásunkat filmek terén, hívjunk vendégeket vacsorára, társasozzunk, vagy szimplán csak legyünk kettesben a párunkkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!