Púder Nélkül

2011.03.04. 14:55

Turkáljunk okosan! Tippek használt ruha vásárláshoz

A dohos üzletekben felállított és összegyűrt ruhákkal megtömött babajárókákban könyékig elmerülő hölgyek látványa a múlté. Nem szégyen turkálóba járni, sőt!

Horváth Viktória

– Nekem nincs érzékem a válogatáshoz, de a barátnőmnek van, s mivel ismeri az ízlésemet, ezért sokszor nekem is turkál néhány darabot – vallota be Tímár Vivien, akivel az egyik zalaegerszegi bálabontáson találkoztunk. Mint mondta, vége annak a kornak, amikor ez cikinek számított, vagy csak az idős és kis pénzű emberek időtöltése volt.

– Egy-egy turi fel tudja venni a versenyt a legmenőbb butikokkal is, a ruhákat ma már nem ömlesztve, hanem vállfákon tárolják. Aki ismeri a divatot, a nagyobb márkákat és ügyes keze, illetve szeme van, ki tud fogni fillérekért igazi kincseket.

Vivien barátnője, a szintén egerszegi Solymosi Kata igazi mestere a használt ruháknak, ezért megosztott velünk néhány tanácsot, amelyet szerinte érdemes követnie annak, aki először jár turkálóban vagy eddig még nem volt szerencséje.
– A legfontosabb, igyekezzünk nem elveszni a ruhák tengerében – tanácsolta Kata. – Egy-egy nagyobb lerakatban ugyanis több ezer darab között is válogathatunk. A legjobb, ha nem egyedül indulunk felfedező útra. Érdemes magunkkal vinni egy jó barátnőt, aki ismeri a méretünket, ízlésünket, mi is az övét, s így feloszthatjuk két részre a terepet. Máris kevesebbet kell átvizsgálni, a végén pedig szétosztjuk a ruhákat. Nagyon fontos: itt nem az számít, hogy mire lenne éppen szükségünk, mert ha ez jár a fejünkben, akkor bizony lehet, üres kézzel megyünk haza. De azt se felejtsük el: ne vegyünk meg valamit csak azért, mert nagyon olcsó és szép, de közben nem a mi méretünk vagy nem áll jól nekünk.


– A tapasztalatom az, érdemes anyag és szín szerint válogatni, hiszen ez a két legfontosabb dolog, s csak ezek után jön a szabás, az ugyanis alakítható – folytatta Kata.
– Legyünk bevállalósak! Lehet, hogy sosem mertünk élénk pink színt hordani eddig, de pár száz forintot ki merünk adni egy ilyen darabra, s utólag rájöhetünk, annál sokkal többet is megért volna! Először érdemes valamilyen kiegészítőt venni, azzal kevéssé lőhetünk mellé, ráadásul könnyedén fel tudjuk dobni az öltözetünket mondjuk egy klassz sállal vagy övvel. Utána választhatunk felsőt és nadrágot vagy szoknyát is. Viszont sosem ajánlaná, hogy használt fehérneműt vagy cipőt vegyünk.  

Street fashion blog: lessük el a divatot az utcáról!

Szerző: Horváth Viktória    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!