Púder Nélkül

2012.01.03. 11:49

Újévi trend: szerencsebambusz!

Az új év kezdetén mindenki babonásabb lesz egy kicsit. Van, aki meghúzza a malac farkát, más nem takarít az év első napján, míg idén az új divat a szerencsehozó bambusz!

Nánási Regina

A szerencsebambusz, vagy más néven fehérszélű sárkányfa dísznövényként terjedt el Európában. Egy kis üvegcsébe, vagy vázába helyezik, nem is kell alá földet tenni, csak friss vízzel folyamatosan ellátni.

Viszonylag kényes növényről van, de ha már a szerencsénkről van szó, ápolgassuk, babusgassuk sok szeretettel és gondoskodással. Nem szereti a tűző napot, de a hideget sem. Tegyük a lakás azon részébe, ahol kap elég fényt. A klóros csapvízre nagyon érzékeny, hamar besárgulnak a levelei, és elpusztul. A vizet alatta hetente kell cserélni. Ha gyökeret eresztett, laza, tőzeges vagy perlites talajba át lehet ültetni.

A szerencsebambusz a kínaiak szerint nagy szerencsét hoz, az élet, az otthon harmóniáját megteremtő növényként tartják számon. Szép ajándék bármilyen alkalomra, de főleg az új évben van nagy kereslet iránta.

Bár a szerencsebambusz nem is bambusz, azért szerencsét még hoz! Ön hisz ebben?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!