Púder Nélkül

2011.01.20. 16:55

Vacsora a Nagy Ő-vel: étteremben enni vagy nem enni?

Ki ne lenne euforikus állapotban, amikor a potenciális Nagy Ő meghívja vacsorára? Készülődéskor azonban már felbukkan a kisördög és azt suttogja: tudni fogod majd, hogy mi illik?

Magyar Nóra

Bár a mai világban már egyre kevesebb jelentőséget tulajdonítunk az illemszabályok betartásának, mégis ha étterembe megyünk, fontos az alapvető viselkedési normákkal tisztában lenni. Lényeges például az a bizonyos első lépés...

Az étterembe a férfinak kell először belépnie úgy, hogy közben meg tudja tartani az ajtót a társaságában lévő hölgy számára. Az asztalt a hölgy választja ki, s miután a férfi segítségével – aki elhelyezi számára a széket – helyet foglalt, semmit, még a kézitáskáját se pakolja az asztalra. Ez nagy illetlenségnek számít, csakúgy mint az, ha ásítozunk, hangoskodunk, sminkelünk, rágózunk, szürcsölünk vagy csámcsogunk a vacsora során.

Ha véletlenül kiborítunk valamit, ne kezdjünk lázasan takarítani, ez a pincér dolga. A használt szalvétát helyezzük a tányér mellé a terítékre és ne segítsünk a pincérnek tálaláskor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!