Rábahídvég

2015.03.06. 15:47

Kié a legjobb pálinka Rábahídvégen?

A Bertha György Művelődési Házban március első vasárnapján ünnepélyes keretek között került sor Rábahídvég legjobb pálinkáinak bemutatására és díjazására.

Civil Tudósítónktól

Az immár harmadik éve megrendezett eseményen az idén húszféle pálinkát vonultatott fel 13 helyi versenyző. A pálinkákat előzetesen Birkás István és Birkásné Méhes Éva, a Birkás Pálinkaház tulajdonosai, valamint Kovács József, a pálinkák jó ismerője bírálta.

A KABARÁT Gitárklub és a főszereplők a pálinkák (Fotó: Borsitsné Pásti Rita)

Az ünnepélyes díjkiosztó a Kabarát Gitárklub műsorával kezdődött, majd ezt követte az eredményhirdetés. Birkás István, a zsűri elnöke méltatta a pálinkafelhozatalt, kiemelte, hogy az elmúlt év kedvezőtlen gyümölcstermése ellenére is nagyon sok minőségi párlat született. E szerint arany minősítést kapott Arthoffer József szilva-, Domján Róbert szőlő-, Frank Péter szőlő-, Márkus Zoltán szilva- és körte-, Varga Dávid alma- és Varga Lajos szilvapálinkája, ezüst minősítést kapott Arthoffer József körte-, őszibarack-vegyes-szilva, Lakics Valdemár szilva-, Márkus Zoltán vegyes és Nagy András birsalmapálinkája, bronz minősítést kapott Arthoffer József vegyes, Geiger Ágnes vegyes, Horváth Enikő alma- és Nagy András vegyes pálinkája, Arthoffer József nyárialma- és Sági Károly vegyes pálinkáját pedig emléklappal jutalmazták. Az idei év Champion-díját a zsűri egyhangúlag Babos Zsolt sárgabarack-pálinkájának ítélte oda.

Kovács József, Birkásné Méhes Éva, Birkás István a zsűri tagjai, valamint Babos Zsolt Champion-díjas, Geiger Ágnes és Arthoffer József (Fotó: Borsitsné Pásti Rita)

Bal oldalt: Kovács József, Birkásné Méhes Éva, Birkás István - hátsó sor: Arthoffer József, Lakics Valdemár, Babos Zsolt, Frank Péter, Varga Dávid - első sor: Varga Lajos, Sági Károly, Márkus Zoltán, Domján Róbert, Nagy András és Horváth Enikő (Fotó: Borsitsné Pásti Rita)

A díjátadó kóstoltatással folytatódott, ahol a versenyzők az érdeklődőknek jó szívvel kínálták pálinkájukat, de alkalmat találtak arra is, hogy a zsűrivel és egymással is tapasztalatot cseréljenek.

Borsitsné Pásti Rita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!