Receptek

2011.05.13. 09:25

Rákóczi Feri kedvence a malacpofa

Főzni jól tud, ám a szeletelés terén még van mit fejlődnie Rákóczi Ferenc televíziós és rádiós műsorvezetőnek. Feri nagy rajongója a mangalicának, ezért a minap sonkaszeletelő párbajra hívta ki Ganxsta Zolee rappert, aki „erősítésként” kislányával érkezett a megmérettetésre.

Matolcsi Renáta

Borotvaéles késsel mangalicasonkát próbáltak lehelet vékonyra szelni, ez azonban egyiküknek sem sikerült, pedig - mint megtudtuk - a szeletelés nagy hagyománnyal bír, még világrekordot is jegyeznek ezzel kapcsolatban. A sonka különlegessége, hogy ezt a sertésfajtát Magyarországon tenyésztik, majd a húsát Spanyolországban érlelik három évig, amiért Feri teljesen odavan.

- Nagy rajongója vagyok az őshonos magyar malac húsának, ami sokkal tisztább, mint más állatoké, és nagyon egészséges. Ha lehetne, mangalica nagykövet lennék – mondta a művelet közben.

A sikertelen küldetés után Feriék már a következő összecsapást tervezgetik: - Legközelebb Zolee jégkorongozni szeretne, amivel az a probléma, hogy ő tud, én viszont félek a jégen. Valami olyanban kéne összemérnünk az erőnket, amiben egy szinten vagyunk. Persze igazából nem is akarjuk eldönteni ki a jobb, csak szeretünk együtt lenni, jókat enni és inni. Az én családom egyébként mindenevő, a gyerekeknek sincs kívánságlistájuk, így otthon bármit főzhetek, biztos a siker – mondja a Morning show műsorvezetője, akitől azt is megkérdeztük, honnan ered a gasztronómia iránti szenvedélye. 

- Minden egy jól sikerült vörösboros marhapörkölttel kezdődött, amivel sikerült elnyerni a társaság tetszését. Ennek már jó 20 éve, és azóta is szeretek jó ételekkel és kellemes élményekkel kedveskedni a szeretteimnek. A kedvencem a konfitált mangalica malacpofa, amely a különleges eljárásnak köszönhetően elképesztően ízletes étel. Ráadásul olyan puha a húsa, hogy ránézek, és szétesik. 

Szerző: Matolcsi Renáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!