Receptek

2011.12.01. 15:12

Sztárok a pácban: szórakoztató főzőshow indul Bede Róberttel

Laza karácsonyi ünnepeket tervez családi és baráti körben Bede Róbert, a Paprika Tv séfje, aki feleségét is hagyja kibontakozni a konyhában. A hagyományos ételek mellé mindig kitalálnak valami különlegességet.

Matolcsi Renáta

- Négyfogásos menüt terveztük, olyat, ami nem terheli meg annyira a gyomrot, hisz nincs annál rosszabb, mint ha vacsora után úgy érezzük, majd kipukkanunk, csak ülünk a fotelban, és semmihez sincs erőnk. Jézus születését halvacsorával ünneplik a katolikusok, ezért van az, hogy a hagyományok szerint halat teszünk az asztalra. Nálunk a halászlé elmaradhatatlan, ezt apósommal szoktuk 23-án bográcsban elkészíteni – kezdi sorolni a fogásokat. – Az előétel nyársra húzott rák lesz, kapribogyós, olívás dresszinget kínálok hozzá. Vadat is szoktam készíteni, ám bevallom, a süteménysütés nem a kedvencem, azt mindig a feleségemre bízom. Pedig szeretem én a desszerteket, beigliből akár egy métert is meg tudnék enni. Sok barátunk van, néhányan külföldön élnek, és amikor hazajönnek, meglátogatnak bennünket. Nálunk december 18-tól a hónap végéig karácsony van.

Bede Róbert szerint a gyerekeket nem kell az evéssel erőltetni, ha nem eszik meg például a halászlevet, nem baj, sok olyan étel van, amit csak felnőttkorukban kedvelünk meg. A menü összeállításánál törekedjünk az egyszerűségre, ne bonyolítsuk túl, amiből tudunk, készüljünk előre.

A séf húsz éve dolgozik a vendéglátóiparban, rengeteg munkája van, decemberben pedig számos felkérésnek tesz eleget, bemutató főzéseket tart. Hétfőtől látható új műsora a Paprika Tv-n, ahol sztárok próbálnak húsz perc alatt ehető ételt készíteni, méghozzá közönség előtt. A műsor házigazdája előre elkészített ételeket mutat a sztárpárosoknak, akik megkísérlik memorizálni a főzés menetét. A nehézség azonban az, hogy az ismert zenészek, színészek, műsorvezetők mindössze egy gyors kis összefoglalót látnak, így csak azok tudják hibátlanul teljesíteni a feladatot, aki kitűnő megfigyelőképességgel rendelkeznek. Még az sem jelent előnyt, ha valaki ügyesen mozog a konyhában, netalántán ilyen irányú iskolai végzettsége van.

- Volt olyan, aki bevalotta, a reszelt almán kívül ezidáig semmit sem készített, de figyelt, és megpróbálta magából kihozni a maximumot. A hozzávalókat előre kikészítjük számukra, és egy kicsit fogok segíteni is. Őszinte, bájos műsor lesz, a közönség szerintem nagyon fogja élvezni.

A műsorban olyan hírességek versengését nézhetjük végig, mint többek között Balázs Klári és Harsányi Levente, Bodrogi Gyula és Pindroch Csaba, Szandi és Dombóvári Vanda, Galambos Lajcsi és Farkasházi Réka, Bódi Margó és Dömsödi Gábor, Szűcs Judit és Nádas György, Ganxsta Zolee és Szasza, az Irigy Hónaljmirigyes Sipos testvérek, vagy Szekeres Adrien és Gáspár Laci.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!