2012.06.05. 02:27
Itt az eperszezon, töltsük piskótába!
Itt az eperszezon, Kőrösi Ferencné Manyika is idényjellegű recepttel kedveskedik a Szép Otthon oldal olvasóinknak . Epres piskótatekercs készül.
Az epres tekercshez 5 tojásból készítsünk piskótát, nagy gáztepsiben. A töltelékhez szükséges körülbelül 30 dkg eper, 15 dkg eperlekvár, 15 dkg mogyorós nugátkrém, 4dl tejszín, 1 zacskó habfixáló, 1-2 evőkanál vaníliás cukor, a díszítéshez pedig citromfű levél és néhány szép szem eper.
A kihűlt piskótatekercset vékonyan megkenjük az eperlekvárral, majd óvatosan a nugátkrémmel, a cukorral felvert tejszín 2/3 részével borítjuk, végül ráaprítjuk az eperszemeket és feltekerjük.
A tetejére rákenjük a maradék tejszínt, villával hullámos vonalakat húzunk bele, majd citromfű levéllel és félbevágott eperszemekkel díszítjük. Legalább 1 órán át pihenjen a hűtőben. Gyors, mutatós és nagyon finom.
Az eper C- és B1- vitaminban gazdag, 100 gramm eper 60 mg C-vitamint rejt magában. Emellett alacsony az energiatartalma, 100 grammban 35 kalória van.