2012.12.14. 21:32
Csokoládékosárkák málnás, fehér csokoládés túrókrémmel
Káplán Erik egy igazán finom vendégváró édesség receptjét osztotta meg velünk.
20 dkg tortabevonó étcsokoládéból
pici lufik (annyi, amennyi kosárkát akarunk
készíteni)
kevés vaj
A töltelékhez:
50 dkg sovány túró
10 dkg fehér csokoládé
1 tasak vaníliás cukor
3 evőkanál tej
2 dl tejszín
15 dkg málna vagy erdei vegyes gyümölcs
(mélyhűtött is lehet)
pár szem málna, pisztácia díszítésnek
A minilufikat picit felfújjuk, maximum 6 cm átmérőjűre, és bekenjük őket vajjal. A csokit egy forró vízbe állított edényben felolvasztjuk. A lufikat belemártjuk, majd sütőpapírra állítjuk. Amikor megszáradtak, megismételjük a műveletet. Hűvös helyen teljesen megszárítjuk, majd óvatosan leszedjük őket a papírról. A lufikba beleszúrunk egy tűt, és megvárjuk, amíg távozik belőlük a levegő, akkor könnyedén kijönnek a csokiból.
A töltelékhez a fehér csokoládét a tejjel egy kis lábosban lassan felolvasztjuk, a túróhoz keverjük, majd a vaníliás cukorral felvert tejszínt is beleforgatjuk. A végén kerülnek bele a gyümölcsök. Ezzel a krémmel megtöltjük a kosárkákat, málnával és pisztáciával díszítve tálaljuk. A meleg kezeket nem szereti ez az édesség, gyorsan kell dolgozni. Bármilyen krémmel tölthetõ, nyáron fagylalttal is biztosan finom.