2013.05.04. 11:08
Firenzei hal recept
Firenzei hal - Olvasónk Berei Ferencné receptje.
Hozzávalók:
60 dkg mélyhűtött tengeri hal
50 dkg spenót (mirelit is jó)
10 dkg vaj
só
bors
csipetnyi szerecsendió
2 kemény tojás
10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A spenótot mosás után puhára főzzük enyhe sós vízben. Lecsepegtetjük, és a vizet kinyomkodjuk belőle. A vaj felével összekeverjük, sóval,borssal, szerecsendióval ízesítjük. Tűzálló tálra terítjük. A felolvadt halból nyolc szeletet vágunk, megsózzuk, majd kétujjnyi csíkokra szeleteljük, a maradék vajban megsütjük. Sorban a spenót tetejére fektetjük, és a karikákra vágott kemény tojással körülrakjuk, reszelt sajttal meghintjük. Forró sütőben kb. 15-16 percig sütjük.