Receptek

2014.07.27. 08:00

Rakott mézes szelet recept

A Világ Közepe Fesztivál egyik programja a mézes sütemények versenye volt. A mézes krémes tarolt.

Simon Erzsébet

Vargáné Horváth Julianna háromféle finomsággal nevezett, mézes krémesével első helyezett lett. Nem a legegyszerűbben elkészíthető sütemény, de megéri a fáradtságot.

 

Hozzávalók a tésztához: egy tojás, 3 dkg zsír, 3 evőkanál tej, 2 evőkanál olvasztott méz, 15 dkg porcukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna. fél csomag őrölt fahéj.

Az anyagokat összefőzzük, majd 40 dkg lisztet hozzákeverünk, s három lapot sütünk.

A következő tészta a vizespiskóta: öt tojás fehérjét felverünk, apránként hozzáadunk öt evőkanál vizet, majd 30 dkg cukrot kis részletekben. Ezután hozzákeverjük az öt tojás sárgáját, végül 20 dkg lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük, ha kihűlt, lapjában kettévágjuk.

A krémhez 25 dkg vajat ugyanennyi porcukorral kikeverünk, egy csomag vaníliapudingot négy dl tejjel összefőzünk, ha az utóbbi kihűlt, a kétféle masszát összevegyítjük.

A süteményt a következőképpen rakjuk össze: alul lesz az egyik barna lap, rá a krém fele, majd az egyik piskótalap, erre baracklekvár, majd a második barna lap, a krém másik fele, aztán a második piskótalap, erre újra lekvár, végül a harmadik barna lap.

A süteményt kissé lenyomatjuk, végül csokoládémázat teszünk a tetejére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!