2015.07.10. 12:54
Vasi sajtos képviselőfánk recept
Olvasónk Nagy Imréné receptje
Hozzávalók:
20 dkg liszt
10 dkg zsír
3 dl víz
5 egész tojás
A krémhez:
2 dl tej
2 púpos teáskanál liszt
2 tojássárgája
1 natúr tömlős sajt
10 dkg lágy sajt
25 dkg margarin
só
15 dkg reszelt trappista sajt
Elkészítés
A vizet a zsírral felforraljuk. Hozzákeverjük a lisztet és egyenként a tojásokat. Sütőpapírral kibélelt tepsibe mokkáskanállal kicsi halmokat helyezünk, 200 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük. A krémhez a tejben simára keverjük a lisztet, és felforraljuk. Belekeverjük a tömlős sajtot, a reszelt lágy sajtot és a tojások sárgáját. Ízlés szerint sózzuk. Ha kihűlt, hozzákeverjük a krémesre kavart margarint. A tészták kalapját levágjuk, mindkét felét megkenjük a krémmel, egyik oldalát belemártjuk a reszelt sajtba, és összeillesztjük a párokat.