2017.03.27. 14:45
Húsgombócok szószos tésztával
Nagygeresd - Varga István Tiborné ezúttal egy dél-olasz étel receptjét osztja meg olvasóinkkal: fűszeres húsgombócok paradicsomos tésztával.
Kitűnő, tápláló egytálétel, akár ebédre, akár vacsorára.
Hozzávalók a paradicsomos tésztához:
50 deka csigatészta, 10 deka vaj vagy margarin, egy mokkáskanál só, 20 deka zöldpaprika, 20 deka paradicsom, 20 deka ketchup, 20 deka reszelt sajt, egy csokor petrezselyemzöld (lehet szárított is.).
A húsgombócokhoz:
50 deka darált sertéshús, kevés őrölt bors, só, egy kis fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, két tojás, a sütéshez olaj.
A darált húst a fűszerekkel, a hagymával, fokhagymával és az egész tojásokkal összegyúrjuk. Apró gombócokat formálunk belőle és olajban megsütjük. A tésztát forrásban levő, bő, sós vízben megfőzzük, majd levajazzuk, petrezselyemmel ízesítjük.
Egy tepsibe lerakjuk, a közepére helyezzük a karikára vágott paradicsomot és a zöldpaprikát. A ketchupot a zöldségek köré öntjük. A kihűlt húsgombócokat is körberakjuk, majd az egészet reszelt sajttal alaposan megszórva forró sütőben megsütjük.