Receptek

2017.03.27. 14:45

Húsgombócok szószos tésztával

Nagygeresd - Varga István Tiborné ezúttal egy dél-olasz étel receptjét osztja meg olvasóinkkal: fűszeres húsgombócok paradicsomos tésztával.

Tersztyánszky Krisztina

Kitűnő, tápláló egytálétel, akár ebédre, akár vacsorára.

Hozzávalók a paradicsomos tésztához:

50 deka csigatészta, 10 deka vaj vagy margarin, egy mokkáskanál só, 20 deka zöldpaprika, 20 deka paradicsom, 20 deka ketchup, 20 deka reszelt sajt, egy csokor petrezselyemzöld (lehet szárított is.).

A húsgombócokhoz:

50 deka darált sertéshús, kevés őrölt bors, só, egy kis fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, két tojás, a sütéshez olaj.

A darált húst a fűszerekkel, a hagymával, fokhagymával és az egész tojásokkal összegyúrjuk. Apró gombócokat formálunk belőle és olajban megsütjük. A tésztát forrásban levő, bő, sós vízben megfőzzük, majd levajazzuk, petrezselyemmel ízesítjük.

Egy tepsibe lerakjuk, a közepére helyezzük a karikára vágott paradicsomot és a zöldpaprikát. A ketchupot a zöldségek köré öntjük. A kihűlt húsgombócokat is körberakjuk, majd az egészet reszelt sajttal alaposan megszórva forró sütőben megsütjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!