Receptek

2017.04.24. 13:50

Brownie, epres öntettel - Másféle idénygyümölccsel is készíthetjük, amit épp a szezon enged

Egy finom és mutatós tavaszi desszertet mutatunk Bársonyné Dankovics Maja recepttárából.

Tersztyánszky Krisztina

Hozzávalók: 200 gramm étcsokoládé, 200 gramm puha margarin, 200 gramm cukor, egy csomag vaníliás cukor, 170 gramm liszt, egy teáskanál sütőpor, négy közepes méretű, egész tojás, 200 gramm eper, csipet só. Az öntethez: 100 gramm eper, 50 gramm cukor. A díszítéshez: tejszínhab.

A szeleteket bolondítsuk meg egy gombóc tejszínhabbal és egy kanál öntettel Fotó: Bársonyné Maja

A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk. Hozzáadjuk a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet, a sütőport, a sót és összekeverjük. Végül egyenként belekeverjük az egész tojásokat. A masszát egy 20 x 30 centiméteres kikent, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A tetejét megszórjuk felezett eperszemekkel. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (körülbelül 30 perc). Hagyjuk kihűlni. Az öntethez az epret és a cukrot összeturmixoljuk, majd lassú tűzön forrásig főzzük. Hagyjuk kihűlni. A süteményt szeletelve eperöntettel és tejszínhabbal díszítve kínáljuk. Más gyümölccsel is készíthetjük, hisz ezután kezdődik a szezon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!