2018.12.24. 18:00
Gesztenyés hókifli ételérzékenyeknek
Az ételérzékenységekkel küzdőknek sem kell lemondaniuk a gesztenyés hókifliről, Vinczéné Végvári Katalin dietetikus megmutatta, hogyan kell rizslisztes változatban elkészíteni.
Íme, a rizsliszttel készült gesztenyés hókifli: szép és finom
Fotó: Szendi Péter
Hozzávalók: 10 dkg rizsliszt, 10 dkg Scher Mix Universal liszt, 4 dkg porcukor, 6 dkg laktózmentes vaj, 2 dkg élesztő, citromhéj, só, 1 egész tojás plusz 1 sárgája.
Szóráshoz: 2 csomag vaníliás cukor, és kevés porcukor.
A töltelékhez: 1 csomag gluténmentes gesztenyemassza, 1 evőkanál baracklekvár, esetleg még egy picike rumaroma hozzá.
Elkészítés: A liszteket, porcukrot, sót, reszelt citromhéjat, élesztőt, sertészsírt vagy laktózmentes vajat, a tojásokat összegyúrjuk, és fél órára hűtőszekrénybe helyezzük. A gesztenyemasszát összekeverjük a baracklekvárral és a rumaromával, de lazíthatjuk még kevés laktózmentes vajjal is. A tésztát kisodorjuk, téglalap alakokat vágunk ki belőle, a gesztenyemasszával megtöltjük, kifli alakúra formázzuk, sütés után meghintjük a vaníliás és porcukros keverékkel.