Receptek

2017.02.02. 18:15

Arany János a legnagyobb költő

Répcelak - Akkora sikere volt Fűzfa Balázs Arany Jánosról szóló előadásának, hogy visszahívták az irodalomtörténészt.

Vas Népe

A 15 éves Nyitott Tér Egyesület még tavaly december elején tartott ünnepségén dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész Szabó Tibor színművésszel együtt méltatta Arany János költészetét, az író születésének 2017-ben esedékes bicentenáriuma alkalmából. Az előadás annyira felkeltette a hallgatóság érdeklődését, hogy közkívánatra a magyar kultúra előtti tiszteletadás napjára Fűzfa Balázst felkérték a téma további kibontására.

A magyar kultúra napja alkalmából  irodalomtörténész tartott előadást Arany Jánosról a répcelaki művelődési házban Fotó: Varga Ákos

Közismert, hogy Arany János a leggazdagabb szókincsű magyar költő. Fűzfa Balázs az Évnapra című versének zsenialitásán keresztül szemléltette, hogy miért tartja a legnagyobb poétának Arany Jánost. A versről az irodalomban szokatlan számmisztikai elemzést is hallhatott a közönség. Bár Arany életművéből szinte teljesen hiányzik a szerelmi líra, ennek ellenére a Vörös Rébék, Az egri leány és a Szondi két apródja elemzésén szemléltette, hogy a költő igenis fogékony volt a mély emberi érzések kifejezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!