Receptek

2012.07.02. 09:20

Finom és egészséges a cukkini

Tanakajd - Itt a cukkini-szezon! Egyszerűen, gyorsan elkészíthető egytálételt kínál a Vas Népe konyhájában e heti háziasszonyunk, Horváth Istvánné. Ínycsiklandó finomság a töltött cukkini.

Simon Erzsébet

Horváth Istvánné receptjeit már megismerhették azon olvasóink, akik belelapoztak kiadónk, a PLT szakácskönyveibe. Marcsi szeret kísérletezni, a finomságaival nemcsak a családját, hanem a Johanneum Diakóniai Központbeli munkatársait is gyakorta megörvendezteti. Ezúttal egy idényjellegű zöldségételt kínál. A töltött cukkini egészséges étel, az elkészítése egyszerű, ha nincs kéznél gomba, azt lehet maradék felvágottal vagy darált csirkehússal is helyettesíteni.



Hozzávalók: két darab közepes cukkini, három tojás, öt zsemle, húsz deka gomba, egy fej vöröshagyma, só, pici bors, petrezselyemzöld, tíz deka reszelt sajt, egy kis csomag szeletelt bacon, öt deka Ráma, négy deci tej.

Elkészítés: A cukkiniket hámozzuk meg, vágjuk félbe, a belsejüket kanállal kaparjuk ki. A kettévágott cukkiniket hintsük meg sóval. Egy evőkanál olívaolajon pároljuk meg a vöröshagymát és a gombát, majd adjuk hozzá a tejben megáztatott zsemléket, a tojást, az apróra vágott petrzselyemzöldet. Sózzuk, borsozzuk meg. A masszával töltsük meg a fél cukkiniket. Szórjunk rá reszelt sajtot, s takarjuk be a szalonnával. (Vegetáriánusok az utóbbit hagyják el.) Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, tegyünk alá Rámát és süssük meg. Ebédre, vacsorára is tálalhatjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!