Receptek

2012.07.16. 04:42

Indul a cukkiniszezon

Rakott cukkinis palacsinta receptjét kínálja olvasóinknak Kőrösi Ferencné Manyika. Hidegen is ízletes, de sütőben átmelegítve önálló ételként szintén nagyon finom.

Magyar Hajnalka

Két marék reszelt cukkinit besózunk, 20 perc után kinyomkodjuk, és sűrű palacsintatésztába keverjük. Sütés után minden palacsintát megkenünk, illetve megszórunk az alábbiakkal. Egy nagy tejfölbe pici sót,vágott kaprot és ízlés szerint fokhagymakrémet keverünk. Ezzel vékonyan megkenjük a palacsintákat, megszórjuk reszelt sajttal és egymásra rakjuk. A reszelt sajtba tehetünk füstöltet is. Aki nem szereti a kaprot, nagyon apróra vágott szalonnapörcöt keverhet a tejfölbe, de a sajttal együtt még apró sonka- és parizerkockákat is lehet rászórni.

 

 

A cukkini alacsony kalóriaértékű, rostban gazdag zöldségféle. Íze semleges, ezért fűszerekkel és a hozzáadott más élelmiszerekkel jól befolyásolható. Nem okoz puffadást, diétázók is fogyaszthatják.

Elkészítése számtalan formában lehetséges: leves, főzelék, lecsó, savanyúság, rakottas, rántott formában, valamint tojásos, gombás, rizses-húsos töltelékkel is fogyasztható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!